F1 Nieuws

Ook Christian Horner fileert Toto Wolff: 'Gebrek aan besef'

Ook Christian Horner fileert Toto Wolff: 'Gebrek aan besef'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ook Christian Horner fileert Toto Wolff: 'Gebrek aan besef'

Ook Christian Horner fileert Toto Wolff: 'Gebrek aan besef'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen was 'not amused' met de uitspraken van Toto Wolff over het verschil tussen hem en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. Volgens de Mercedes-baas zou het Oostenrijkse team de auto volledig om Verstappen heen bouwen, waardoor Pérez geen eerlijke kans zou krijgen.

"Pérez zit niet uit zijn neus te eten in die auto. Hij heeft meerdere races gewonnen en hij weet hoe hij snel moet rijden. Het is voor mij moeilijk om het gat tussen die twee te begrijpen", zei Wolff na de kwalificatie voor de GP van Nederland, waar Pérez 1.3 seconde achterstand had op Verstappen. De grote baas van het Mercedes-team meende dat dit gat ontstond doordat Red Bull de RB19 precies op de wensen van Verstappen is afgesteld.

De Nederlander heeft dit al afgedaan als 'bullshit' en ook Christian Horner laat nu weten dat de opmerking van Wolff van geen kant klopt. Op de persconferentie voor teambazen zegt Horner dat zijn collega niet snapt hoe een race-auto in elkaar zit.

"Ik ben het volledig met Max eens. Het is een compleet gebrek aan besef van hoe een race-auto werkt en hoe een team te werk gaat, als Toto echt denkt dat we een auto voor slechts één coureur bouwen. Je maakt een auto die zo snel mogelijk is en soms is een snelle auto dan lastig om te besturen. De geschiedenis van de sport laat zien dat dat al vaker is voorgekomen", begint Horner.

Verstappen krijgt lof

Overigens is Christian Horner ook van mening dat Pérez niet eens zoveel last heeft van de 'lastig bestuurbare' RB19, maar van het feit dat hij het opneemt tegen een geweldige teamgenoot. Max Verstappen weet namelijk altijd het meeste uit het materiaal te halen en daardoor is het gat naar zijn teammaat meer dan eens groter dan gedacht.

"Goede coureurs kunnen zich aanpassen op wat de auto van ze vraagt, dat zie je ook in de regen of als de weersomstandigheden wisselvallig zijn. Het aan de auto kunnen aanpassen is één van de allergrootste kwaliteiten van Max. En nogmaals, we stemmen de auto absoluut niet af op de wensen van één coureur. We proberen de snelst mogelijke auto te bouwen", aldus Horner.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties