F1 Nieuws

Toto Wolff heeft voorspelling voor de race in Las Vegas: 'Dat verwachten wij'

Toto Wolff heeft voorspelling voor de race in Las Vegas: 'Dat verwachten wij'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff heeft voorspelling voor de race in Las Vegas: 'Dat verwachten wij'

Toto Wolff heeft voorspelling voor de race in Las Vegas: 'Dat verwachten wij'
Mercedes F1 Media

Voor Toto Wolff viel de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas wat tegen. Mercedes had verwacht mee te kunnen draaien en dat lukte met George Russell ook aardig, maar Lewis Hamilton vond zichzelf terug op de elfde plaats, wat uiteraard niet de bedoeling was.

Het Duitse team ging met torenhoge verwachtingen naar Brazilië, maar daar leverde het een wanprestatie af, waardoor Mercedes een stuk minder vertrouwen had in een goed resultaat in Las Vegas. Maar tijdens de vrije trainingen bleek dat de W14 erg sterk was op het stratencircuit in Nevada, waarbij George Russell zelfs de snelste tijd wist te rijden in VT3.

Helaas voor Mercedes konden ze deze vorm niet doorzetten richting de kwalificatie. Vooral Lewis Hamilton kwam snelheid tekort en moest toezien hoe hij in Q2 al uitviel. Samen met Sergio Pérez werd hij uitgeschakeld vlak voor de 'top 10 shootout' en hij zal de race vanaf de tiende plek moeten starten - hij stijgt één plek door de straf van Carlos Sainz.

Als Toto Wolff voor de camera van Sky Sports verschijnt denkt hij te weten waarom Mercedes wat snelheid tekort kwam in de kwalificatie. Volgens de Oostenrijker had het alles te maken met het opwarmen van de banden.

"Om de banden in het juiste venster te krijgen was een beetje een mysterie. Je kunt goed zien wat het verschil is tussen het wel goed voor elkaar krijgen en het niet goed voor elkaar krijgen, met onze twee auto's vandaag", begint Wolff.

"Het was voor Lewis [Hamilton] erg lastig om het resultaat te optimaliseren, omdat hij gewoon geen grip had. Dan hebben we het over maar een paar graden celsius, die een groot verschil maken. Dat zagen we ook met wat verrassende uitschakelingen in Q1", wijst de Mercedes-baas naar Oscar Piastri en Lando Norris.

Voorspelling voor de race

Als Wolff vooruit kijkt naar de race van zondag verwacht hij dat Charles Leclerc en Max Verstappen bij het veld weg zullen rijden. De nummers één en twee op de grid gaan volgens Wolff uitmaken wie de overwinning mee naar huis neemt uit Las Vegas.

"We moeten geduld hebben in de beginfase en van daaruit verder gaan. We verwachten dat Leclerc en Verstappen, die voor George [Russell] starten, erg snel zullen zijn, maar we zullen zien wat we kunnen doen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties