F1 Nieuws

Toto Wolff laat zich uit over professionaliteit Lewis Hamilton

Toto Wolff laat zich uit over professionaliteit Lewis Hamilton
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff laat zich uit over professionaliteit Lewis Hamilton

Toto Wolff laat zich uit over professionaliteit Lewis Hamilton
DPPI/BSR Agency

Het seizoen van Lewis Hamilton verloopt nog niet zoals gewenst, met een huidige negende plaats in het kampioenschap en met slechts 27 punten. Toch geven zowel de coureur als teambaas Toto Wolff aan dat de focus nog steeds volop bij het team van Mercedes ligt en dat er nog niet gekeken wordt naar volgend seizoen.

De 39-jarige Britse coureur toonde liet in het vorige raceweekend, tijdens de GP van China zien dat hij de Mercedes W15 nog altijd niet begrijpt. Met een tweede plaats in de Sprint en een achttiende plaats in de daaropvolgende kwalificatie. Ook in Miami was het weer een vreemd weekend voor Hamilton, die tijdens de kwalificatie niet verder kwam dan een twaalfde plaats, maar in de race zich op wist te klommen tot de zesde positie.

Al met al is het een moeizaam seizoen voor Hamilton, maar aan zijn professionaliteit wordt door niemand getwijfeld binnen Mercedes. Zeker teambaas Toto Wolff verwacht dat zijn stercoureur tot en met de laatste race van het seizoen professioneel zal blijven en alles zal blijven geven voor het team, waar de Brit sinds 2013 deel van uitmaakt.

"Lewis is een absolute prof en hij zal altijd zijn best doen om het moraal van het team hoog te houden, zelfs als er geen resultaten behaald worden", begint Toto Wolff over zijn coureur. "Ook heeft hij George [Russell] veel ondersteund. Ik weet zeker dat dit ook niet gaat veranderen", eindigt hij.

Hamilton nog niet met hoofd bij Ferrari

Ook Hamilton geeft aan met zijn gedachtes nog niet in Italië te zitten, maar 'gewoon' bij het team van Mercedes. "Ik wil hier zo goed mogelijk mijn tijd hier afsluiten", vertelt hij. "De toekomst ziet er voor mij inderdaad spannend uit, maar ik ben daar nu nog niet mee bezig. Mijn uitdagingen liggen momenteel hier."

Verder legt hij uit wat hij doet om het team en hemzelf zoveel mogelijk in het seizoen te laten groeien: "Al mijn energie gaat in het uitvinden hoe ik we weer terug naar de top kunnen komen. Moet ik beter communiceren? Moet ik duidelijk zijn in mijn evaluaties? Dat is wat mij op dit moment bezig aan het houden is."

Overigens begint de Formule 1-wereld steeds meer het idee te krijgen dat Hamilton geen slachtoffer is van de slechte prestaties van Mercedes, maar wellicht zelfs de oorzaak. Dat liet voormalig ontwerper Gary Anderson onlangs optekenen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties