F1 Nieuws

Toto Wolff neemt het op voor Max Verstappen en haalt claim McLaren onderuit

Toto Wolff neemt het op voor Max Verstappen en haalt claim McLaren onderuit
IPA/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff neemt het op voor Max Verstappen en haalt claim McLaren onderuit

Toto Wolff neemt het op voor Max Verstappen en haalt claim McLaren onderuit
IPA/BSR Agency

Mercedes-baas Toto Wolff heeft zich uitgelaten over de crash tussen Max Verstappen en Lando Norris tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring kwamen de leiders in de wedstrijd samen, waardoor George Russell naar zijn tweede overwinning uit zijn carrière kon snellen. Na de race is er veel ophef ontstaan over de touché tussen Verstappen en Norris.

Volgens de Britse media laat dit zien hoe Max Verstappen daadwerkelijk racet. Dat hij de afgelopen twee seizoenen weinig incidenten heeft gehad, was puur te danken aan het feit dat hij een auto had die veel sneller was dan de concurrenten. Ook McLaren-baas Andrea Stella was hiervan overtuigd, waarbij de Italiaan duidelijk maakte dat de acties van Verstappen op Hamilton in 2021 niet genoeg bestraft zijn. Hierdoor denkt de Red Bull-coureur dat hij alles kan maken op de baan.

Maar Toto Wolff is het daar niet mee eens. Hij denkt niet dat er een verband is tussen de incidenten in 2021 - zoals in Brazilië en Saoedi-Arabië - en de crash van Verstappen en Norris in Oostenrijk 2024. Volgens de Mercedes-baas is Verstappen sinds dat jaar ontzettend gegroeid én meent hij dat ook Lando Norris niet helemaal onschuldig was in het gevecht in Spielberg bei Knittelfeld.

"Ik denk niet dat je deze conclusie kunt trekken," zei Wolff toen hij de woorden van Andrea Stella te horen kreeg na de race. "Dat is al zo lang geleden en we zijn allemaal op een andere plek nu. Hij [Max] is dat ook. Daarnaast, waar twee vechten, hebben twee schuld", begint de Oostenrijker.

"Ik heb de race tussen Max en Lando nog niet gezien, dus ik weet niet wat er precies gebeurd is. Dat moet ik eerst goed bekijken voor ik een conclusie kan trekken. Maar ik denk niet dat dit een gevolg is van het feit dat er in 2021 niet hard genoeg gestraft is. Ik denk niet dat er een verband is."

Wolff blij met winst, maar...

Voor de race van Mercedes was de crash tussen Norris en Verstappen natuurlijk geweldig nieuws, aangezien het betekende dat George Russell de overwinning kon behalen. Een crash vooraan het veld heeft het Duitse team ook nog nodig om te winnen, meent Wolff, maar dat willen ze zo snel mogelijk veranderen.

"Op dit moment moeten er twee vooraan crashen om te winnen. Ik denk dat we nog steeds naar onszelf moeten kijken en moeten zeggen: wat kunnen we doen om een auto te hebben waarmee we met deze twee vooraan kunnen racen? Dat moeten we namelijk regelmatiger gaan doen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties