F1 Nieuws

Toto Wolff over relatie met Lewis Hamilton: 'Zelfde als wat ik met mijn vrouw heb'

Toto Wolff over relatie met Lewis Hamilton: 'Zelfde als wat ik met mijn vrouw heb'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff over relatie met Lewis Hamilton: 'Zelfde als wat ik met mijn vrouw heb'

Toto Wolff over relatie met Lewis Hamilton: 'Zelfde als wat ik met mijn vrouw heb'
Mercedes F1 Media

Mercedes-teambaas Toto Wolff is in gesprek met ESPN dieper ingegaan op zijn werkrelatie met Lewis Hamilton. De Oostenrijker geeft daarbij aan dat het van belang is om altijd open en eerlijk tegen elkaar te zijn, ook al zit het even tegen.

Sinds zijn komst bij Mercedes heeft Hamilton enkel successen gekend. De Britse coureur werd immers zes keer wereldkampioen met Mercedes en was in 2021 zeer dicht bij zijn achtste wereldtitel. Toen ging de wereldtitel echter naar Max Verstappen. Het verlies van de titel in 2021 tekende ook direct de 'ondergang' van het ooit zo machtige Mercedes. In 2022 werd er namelijk maar één race gewonnen en dit seizoen lijkt Mercedes zelfs nog verder van de kop van het veld af te zitten dan een jaar geleden.

Transfer-geruchten

Het is daarom niet gek dat er veel geruchten de ronde doen over een mogelijk vertrek van Hamilton bij Mercedes. De Brit wordt daarbij veelal in verband gebracht met Ferrari. Volgens Wolff is er echter niets van die geruchten waar en wil Mercedes op de korte en middellange termijn door met Hamilton. De Oostenrijker geeft daarbij aan dat ook Hamilton graag door wil met Mercedes.

Maar hoe weet Wolff dat Hamilton zijn geluk niet elders zoekt? Volgens Wolff komt dat door zijn goede relatie met de Britse coureur. "Vertrouwen is een groot ding voor hem (Hamilton, red.) en voor mij. Je moet het verdienen en daarna testen, want pas daarna kun je elkaar vertrouwen. Dat hebben we over de afgelopen paar jaren weten op te bouwen met elkaar."

Supersterk

Wolff laat weten dat een band wordt opgebouwd door zware momenten met elkaar te beleven. De Oostenrijker wijst daarbij naar de verloren wereldtitel van Hamilton in 2016. Toen werd voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg namelijk kampioen ten koste van Hamilton.

"Bijvoorbeeld in 2016 toen Nico kampioen werd, toen hebben we dat probleem direct aangepakt. Het is hetzelfde als wat ik met mijn vrouw heb. Als ik een probleem heb, dan pak ik mijn telefoon en bellen we met elkaar. Alles wordt dan besproken en we klaren de lucht. Sindsdien hebben Lewis en ik een super sterke band", aldus Wolff.

Er is nog altijd niets bekend over de toekomst van Hamilton. Verwacht wordt dat Mercedes en Hamilton in de zomerstop met elkaar om de tafel gaan om toekomst van de zevenvoudig kampioen te bespreken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties