F1 Nieuws

Toto Wolff snoepte Red Bull-topvrouw weg om Christian Horner dwars te zitten

Toto Wolff snoepte Red Bull-topvrouw weg om Christian Horner dwars te zitten
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff snoepte Red Bull-topvrouw weg om Christian Horner dwars te zitten

Toto Wolff snoepte Red Bull-topvrouw weg om Christian Horner dwars te zitten
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft sinds het begin van dit seizoen de beschikking over voormalig Red Bull-topvrouw Jayne Poole. De Britse bekleedde bij Red Bull de functie van COO (Chief Operating Officer) en HR-directeur. Volgens Wolff kan Poole zijn team weer naar de top van de grid brengen.

Mercedes verkeert de afgelopen twee jaar in zwaar weer. In 2021 werd immers de rijderstitel verloren na een gevecht met Max Verstappen en in 2022 won Mercedes slechts één race. Ook dit seizoen komt Mercedes veel snelheid tekort op de kop van het veld. Poole is dan ook niet zomaar naar Mercedes gehaald. Wolff denkt dat Poole zijn team weer naar de top van het veld kan brengen.

Maar hoe gaat Poole een Formule 1-team als Mercedes terug naar de top brengen? Dat gaat de Britse doen door de sterke en zwakke punten van Mercedes' interne structuur in kaart te brengen. Aan de hand van die bevindingen kan Mercedes vervolgens wijzigingen doorvoeren.

Werken voor de concurrent

Poole is dus van grote waarde voor Wolff, maar het binnenhalen van de voormalig Red Bull-topvrouw verliep alles behalve op rolletjes. "Ik bewonder Jayne al jaren en ook al werkte ze voor Red Bull, ik respecteerde haar enorm", begint Wolff in gesprek met Motorsport.com. "Haar rol bij Red Bull is naar mijn mening van belang geweest om het team in de afgelopen tien jaar van verschillende successen te voorzien."

Toen Poole's contract bij Red Bull ten einde liep, zag Wolff dan ook zijn kans. "Jayne stond niet meer onder contract bij Red Bull en ik wilde haar al heel erg lang bij Mercedes hebben. Voorheen was dat echter nooit een optie, maar ineens kwam er een mogelijkheid."

Kwaliteiten Poole

Maar wat maakt Poole zo goed? Volgens Wolff heeft dat te maken met haar kennis over alle zaken die bij de Formule 1 komen kijken. "Ze weet enorm veel en is een zeer goede psycholoog. Ze weet van iedere organisatie wel iets en heeft van iedereen in de Formule 1 een profiel gemaakt. Haar ogen geven ons net dat extra zetje. Het is goed om iemand binnen te halen die dingen op een frisse manier bekijkt. Dus ook al ben je succesvol, soms moet je mensen van buitenaf aantrekken om op die manier vooruit te komen", aldus Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties