F1 Nieuws

Toto Wolff wil Christian Horner weghebben als Red Bull-teambaas

Toto Wolff wil Christian Horner weghebben als Red Bull-teambaas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff wil Christian Horner weghebben als Red Bull-teambaas

Toto Wolff wil Christian Horner weghebben als Red Bull-teambaas
Red Bull Content Pool

In Miami Gardens spraken de drie langst werkzame Formule 1-teambazen over het aanstaande vertrek van AlphaTauri-baas Franz Tost. Naast Tost zaten Toto Wolff en Christian Horner. De Oostenrijker liet daarbij gekscherend weten dat hij hoopt dat Horner de eerstvolgende teambaas wordt die vertrekt uit de Formule 1.

Momenteel is Tost de langst actieve Formule 1-teambaas op de grid. De Oostenrijker werkt al sinds 2005 bij de formatie uit Faenze en heeft de overstap van Toro Rosso naar AlphaTauri van dichtbij meegemaakt. Ook heeft Tost veel Formule 1-talenten zien groeien naar andere teams of juist zien vertrekken uit de Formule 1. In 2024 zal Tost het stokje na een flinke reorganisatie bij AlphaTauri echter overdragen aan Ferrari-topman Laurent Mekies en voormalig FIA-man Peter Bayer.

Horner is de volgende

Door het aanstaande vertrek van Tost is Horner in 2024 de langst werkzame Formule 1-teambaas in de paddock. Achter de Brit komt vervolgens Wolff, die in 2013 de tweede teambaas bij Mercedes werd. Tijdens de persconferentie in Miami laat Wolff weten dat hij veel respect heeft voor een teambaas als Tost. "Franz en ik begonnen allebei op dezelfde raceschool op de Red Bull Ring. Franz werkte er toen al 45 jaar, dus we hebben elkaar een aantal jaar moeten missen. Samen zijn we echter van ver gekomen. Niet veel mensen hebben gedaan wat jij hebt gedaan, dus gefeliciteerd daarvoor", klinkt het richting Tost.

Later in de persconferentie vraagt Wolff zich hardop af wie er na Tost de langst actieve teambaas is. "Wie werkt er nu het langste in de Formule 1? Ben jij dat Christian of ben ik dat nu?" Wanneer de Oostenrijker antwoord krijgt op zijn vraag spreekt hij de hoop uit dat Horner de eerstvolgende teambaas wordt die vertrekt. "Ik hoop dat jij dan de volgende wordt, Christian. Daardoor zou mijn leven een flink stuk makkelijker worden", besluit de teambaas met een brede glimlach op zijn gezicht.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties