F1 Nieuws

Toto Wolff steunt Max Verstappen na incident met George Russell

Toto Wolff steunt Max Verstappen na incident met George Russell
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff steunt Max Verstappen na incident met George Russell

Toto Wolff steunt Max Verstappen na incident met George Russell
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff begrijpt de frustratie van Max Verstappen na zijn incident met George Russell. Volgens de Oostenrijker deed Russell echter niets verkeerd, aangezien de jonge Brit enkel zijn positie probeerde te verdedigen.

Tijdens de sprintrace van gisteren kende Verstappen geen goede start. In eerste instantie kwam de Nederlander goed van zijn plek, maar in de meters daarna kwam Russell voorbij aan de RB19 van Verstappen. Het zorgde voor een botsing tussen de twee in bocht twee én in bocht drie.

Bij de aanvaring in bocht twee beschadigde Russell een groot deel van Verstappens bolide. Hierdoor kwam de Limburger meer dan zeven tienden tekort per ronde, zo stelde teambaas Christian Horner na afloop van de race.

Na de race ging Verstappen verhaal halen bij Russell. Daarbij ging het er hevig aan toe tussen de twee coureurs. Verstappen was namelijk van mening dat Russell te veel risico nam in de eerste ronde van de race. Russell was daarentegen van mening dat hij niets verkeerd had gedaan en dat het contact onopzettelijk was.

Steun voor Verstappen

Na afloop van de sprintrace werd Wolff gevraagd naar de aanvaring tussen Verstappen en Russell. Daarbij liet de Oostenrijker weten dat hij de frustratie van Verstappen begreep, maar zag dat Russell niets verkeerd had gedaan. "Max en George raakten elkaar en Max had een groot gat in zijn auto. Dat is zeker niet goed voor je race. Het is daarom begrijpelijk dat hij overstuur is, maar George verdedigde enkel zijn positie", begint Wolff, die geciteerd wordt door Motorsport.com.

Uiteindelijk kwam Verstappen als derde over de streep en wist Russell als vierde te eindigen in de sprintrace.

Vete tegen Mercedes?

Later in het interview wordt Wolff gevraagd naar Verstappens rijstijl als hij in gevecht is met een Mercedes-coureur. In het verleden kwam de Nederlander namelijk meerdere malen in botsing met Lewis Hamilton en daarbij liep het vaak in tranen af. De suggestie werd dus geopperd dat Verstappen anders racet tegen Mercedes-coureurs dan tegen andere rijders. Tijdens gevechten met Pérez of Leclerc eindigde het dusver immers nooit in tranen.

Volgens Wolff is dat echter niet waar. Hij denkt namelijk dat het incident is toe te schrijven aan twee jonge coureurs die allebei niet wilden toegeven in de eerste ronde van een race. Daarnaast geeft Wolff aan dat een coureur die aan de buitenkant zit altijd een risico neemt. "Als ik George was geweest, had ik hetzelfde gedaan. Als ik Max was geweest, dan zou ik ook overstuur zijn geweest", aldus Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties