F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt Max verstappen en co. in aanloop naar GP Canada

Toto Wolff waarschuwt Max verstappen en co. in aanloop naar GP Canada
EIBNER/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt Max verstappen en co. in aanloop naar GP Canada

Toto Wolff waarschuwt Max verstappen en co. in aanloop naar GP Canada
EIBNER/BSR Agency

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in een vooruitblik op de Grand Prix van Canada laten weten dat zijn formatie er in Montreal wel eens goed bij kan zitten. Mogelijk kan het Duitse team hierdoor het gat naar de top van het veld dichten.

Het gaat dit seizoen nog niet zoals Mercedes gehoopt had. In totaal heeft de formatie uit Brackley namelijk 96 punten gescoord en staat het team daarmee op de vierde stek in het constructeurskampioenschap. George Russell en Lewis Hamilton staan op een respectievelijke zevende en achtste stek in het rijderskampioenschap.

Waar er tijdens het gros van de raceweekenden geen stijgende lijn te zien was bij Mercedes, was dat volgens Wolff wel het geval tijdens de Grand Prix van Monaco. Daar wist Russell het beste resultaat van Mercedes dit seizoen te evenaren: een vijfde plaats.

Wolff ziet kansen in Canada

In Montreal denkt Wolff dat zijn equipe kan voortborduren op de goede pace van het raceweekend in Monte Carlo. "We hadden een goed weekend in Monaco. We boekten goede vooruitgang, verbeterden onze afstelling en kwamen daardoor dichter in de buurt van de auto's voor ons", trapt Wolff af. Russell dacht zelfs dat hij de race in Monaco had kunnen winnen zonder de vroege rode vlag.

Wolff ziet de vooruitgang van Mercedes iets minder rooskleurig in. "Onze verbetering is nog niet te zien in posities, maar als we het gat naar de snellere auto's kleiner kunnen blijven maken, dan gaat er binnenkort wel een verandering in positie aankomen", gaat de Oostenrijker verder.

Updates Mercedes

Mogelijk kan Mercedes in Montreal al een slagje slaan. Wolff laat namelijk optekenen dat Mercedes nieuwe onderdelen meeneemt naar de Grand Prix van Canada.

"Allebei onze coureurs hebben in Canada een nieuwe voorvleugel en we nemen nog meer nieuwe onderdelen mee. Het (de nieuwe voorvleugel, red.) zorgde voor tijdswinst in de straten van Monaco en moet ons ook winst opleveren tijdens de aankomende paar races. Het is echter ontzettend competitief vooraan in het veld. We zullen dus hard en ijverig moeten blijven werken om in de mix te komen."

Strijdvaardige Wolff

Als afsluiting heeft Wolff nog een boodschap voor de (Mercedes-)fans in Montreal. "Het Circuit Gilles Villeneuve is een fantastische baan. We vinden het altijd leuk om hierheen te komen, omdat de fans zoveel passie in zich hebben voor onze sport. In de loop der tijd hebben we veel mooie dingen meegemaakt in Montreal en hopelijk kunnen we daar dit weekend een schepje bovenop doen", aldus Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties