F1 Nieuws

Toto Wolff wil Max Verstappen dwarszitten: 'Hem het leven zuur maken'

Toto Wolff wil Max Verstappen dwarszitten: 'Hem het leven zuur maken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff wil Max Verstappen dwarszitten: 'Hem het leven zuur maken'

Toto Wolff wil Max Verstappen dwarszitten: 'Hem het leven zuur maken'
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat er later vandaag een Ferrari met de overwinning vandoor gaat. De Oostenrijker wil namelijk niet dat Max Verstappen opnieuw een overwinning kan bijschrijven dit seizoen. Mocht dat wel gebeuren, dan hoopt Wolff dat Ferrari Verstappen "het leven zuur kan maken".

De beide Mercedes-coureurs kwalificeerden zich op P4 en P8 tijdens de kwalificatie van gistermiddag. Gezien hun startpositie is er voor Mercedes een kans op de overwinning, maar toch denkt Wolff niet dat zijn equipe een gooi naar de overwinning op de Temple of Speed kan doen vandaag. Volgens de Oostenrijkse oud-coureur is de Mercedes-bolide namelijk te onvoorspelbaar tijdens een ronde.

"Ik heb met George (Russell) gesproken en we hebben de situatie van de auto besproken. De auto is heel onvoorspelbaar bij het insturen van de bochten. Je moet vertrouwen krijgen in de auto tijdens de sessies en hoe meer je rijdt, hoe meer vertrouwen je normaliter krijgt in de auto."

Een overwinning lijkt daarmee dus eerder naar Ferrari te gaan, of toch niet? "De racepace van Ferrari zag er sterk uit, maar ook Max (Verstappen) staat weer vooraan. Hopelijk kunnen we bij ze blijven."

Het leven zuur maken

Maar wie is volgens Wolff dé gedoodverfde favoriet voor de overwinning op het circuit van Monza? "Het is nog maar de vraag of Ferrari de snelheid van de kwalificatie weet om te zetten naar de race. Ik denk dat Verstappen nog altijd de snelste coureur is met de snelste auto. Hij is momenteel gewoonweg foutloos geweest."

Tegen beter weten in hoopt Wolff echter dat zijn voorspelling niet uitkomt. "Het zou goed zijn voor de Formule 1 als Ferrari hem (Verstappen) het leven zuur kan maken tijdens de race. Als wij het niet kunnen doen, dan moet Ferrari het maar doen."

Record?

Dit seizoen heeft Verstappen elf overwinning geboekt en kan hij op het circuit van Monza zijn tiende overwinning op rij boeken. Daarmee heeft hij een record in handen. Nog nooit won een coureur namelijk tien races op een rij.

Ferrari kan met een overwinning voor het eerst sinds de Grand Prix van Oostenrijk op de bovenste trede van het podium staan. Voor thuispubliek zou dat een spectaculaire prestatie zijn voor de vooralsnog kwakkelende renstal uit Maranello.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties