F1 Nieuws

Twijfels over toekomst Valtteri Bottas: Fin stond bijna niet op 2024 Formule 1-grid

Twijfels over toekomst Valtteri Bottas: Fin stond bijna niet op 2024 Formule 1-grid
Nordphoto/BSR Agency
F1 Nieuws

Twijfels over toekomst Valtteri Bottas: Fin stond bijna niet op 2024 Formule 1-grid

Twijfels over toekomst Valtteri Bottas: Fin stond bijna niet op 2024 Formule 1-grid
Nordphoto/BSR Agency

De toekomst van Valtteri Bottas bij Sauber staat op losse schroeven. Er gaan geruchten dat CEO Andreas Seidl hem wilde vervangen voorafgaand aan het 2024 Formule 1-seizoen.

Bottas zijn contract bij Sauber loopt eind dit jaar af. Hij is daarmee één van 12 coureurs zonder contract in 2025. Voor de overname van Audi sprak de coureur zelf al uit zich graag langer aan Sauber te binden, maar het heeft er alle schijn van dat de CEO van Bottas' team niet overtuigd is. Dat weet de doorgaans betrouwbare journalist Christian Menath te melden: "Sauber is niet 100 procent tevreden met zowel Bottas als Zhou Guanyu."

Volgens het Youtube-kanaal van Motorsport Magazin presteert Sauber teleurstellend. "Sauber is niet 100% tevreden met beide coureurs," aldus het Youtube-Kanaal. Fred Vasseur trok drie jaar geleden Valtteri Bottas aan. De huidige CEO, Andreas Seidl, had hoogstwaarschijnlijk afgelopen jaar al van hem af gewild. Motorsport Magazin is er vrij zeker van dat er, voor in de toekomst, twee stoeltjes moeten worden ingevuld bij Sauber.

In contact met Nico Hülkenberg

Mede daarom gaan er geruchten in de ronde en er zijn sterke aanwijzingen dat Nico Hülkenberg in verband wordt gebracht met een overstap naar Hinwil. Men gaat er vanuit dat Sauber vorig jaar al contact heeft gehad met Hülkenberg voor een vrije plek in 2024, echter stond hij al onder contract bij Haas.

Genoeg opties voor een veteraan

Als Sauber Bottas niet wil behouden, heeft hij volgens F1.com nog steeds "genoeg opties". Lawrence Barretto schreef: "Waar kan hij terecht als hij niet bij Sauber blijft? Mercedes heeft tal van opties beschikbaar. Als ze besluiten dat ze behoefte hebben aan een ervaren coureur op korte termijn, iemand die ze kunnen vertrouwen voordat ze mogelijk iemand voor de langere termijn aantrekken, zou een overstap voor Bottas absoluut tot de mogelijkheden behoren."

Verder zou Alpine wel iemand kunnen gebruiken met de ervaring van Bottas, om zo op te klimmen vanuit de onderste plekken in het klassement. Een terugkeer naar Williams, waar Bottas zijn debuut maakte, zou ook een optie kunnen zijn voor beide partijen, aangezien het Britse team hun wederopbouw wil bevorderen. Genoeg opties dus voor de man die 10 F1-overwinningen op zijn naam heeft staan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties