F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 GP Las Vegas 2023

Uitslag derde vrije training Formule 1 GP Las Vegas 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 GP Las Vegas 2023

Uitslag derde vrije training Formule 1 GP Las Vegas 2023
Red Bull Content Pool

De derde vrije training is door George Russell afgesloten als snelste coureur, nadat Alex Albon aan het einde van de sessie voor een rode vlag zorgde. De Williams-coureur heeft iedereen hierdoor met een hoop vraagtekens achtergelaten, aangezien er meerdere piloten hun snelle ronde niet konden afmaken.

Onder andere Max Verstappen, Charles Leclerc en Carlos Sainz hadden nog geen laatste snelle ronde gereden op een nieuw setje van de zachte banden, waardoor de grid een beetje een vertekend beeld is. Duidelijk is wel geworden dat Ferrari hoogstwaarschijnlijk sterk zal zijn in de kwalificatie.

Net als gisteren ging Ferrari verder met waar ze gebleven waren. Leclerc en Sainz domineerden aan het begin van de sessie en wisten de eerste twee plekken in te nemen, terwijl Max Verstappen juist een beetje wakker geschud moest worden. De Nederlander begon traag op de zachte banden, maar nadat teamgenoot Sergio Pérez een tijd neerzette die een seconde rapper was dan die van hem, leek hij wakker te schrikken.

De drievoudig wereldkampioen wist zich immens te verbeteren en ging ineens naar de bovenkant van de tijdenlijst. Deze koppositie raakte hij een kwartier voor tijd kwijt aan George Russell en op het moment dat het circuit steeds sneller en sneller werd, liep Russell uit op de rest van het veld.

De Mercedes-coureur was één van de weinigen die al een laatste snelle ronde gereden had, samen met Oscar Piastri en Logan Sargeant. De rest wilde nog een keer goed gaan aanzetten, maar voor zij daar de kans voor kregen, was het al te laat...

Alex Albon

Williams-coureur Alex Albon zorgde namelijk voor een vroegtijdig einde van de sessie, door zijn bolide in de muur te plantten. Een harde klap in de muur zorgde ervoor dat hij zijn linker achterwiel verloor en de FIA met een rode vlag moest zwaaien. Met slechts een paar minuten op de klok werd de sessie niet meer hervat.

Hierdoor konden veel coureurs hun snelste ronde niet neerzetten en werd de top drie afgesloten door George Russell, Oscar Piastri en Logan Sargeant. Max Verstappen was de snelste coureur zonder laatste snelle ronde, hij eindigde op P4, met Sergio Pérez vlak achter hem.

De Ferrari's eindigden in het achterveld, maar zullen tijdens de kwalificatie hoogstwaarschijnlijk weer in de top meedraaien. Om 09:00 Nederlandse tijd vindt de kwalificatie plaats in Las Vegas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties