F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 GP Mexico 2023

Uitslag derde vrije training Formule 1 GP Mexico 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 GP Mexico 2023

Uitslag derde vrije training Formule 1 GP Mexico 2023
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Mexico als snelste coureur afgesloten. De teams en coureurs gaan zich nu voorbereiden op de kwalificatie, later vandaag, welke ontzettend spannend lijkt te gaan worden.

Waar VT1 en VT2 begonnen met een vol circuit, waarbij iedere coureur probeerde om zo snel mogelijk een ronde neer te zetten in Mexico-Stad, begon VT3 juist erg langzaam. Het duurde een aantal minuten voordat de eerste coureur naar buiten kwam, maar toen dat gebeurde, volgde de rest al snel.

Teams wilden elkaar niet het voordeel geven van een schone baan, waardoor ze allemaal op elkaar aan het wachten waren. Valtteri Bottas in de Alfa Romeo en Esteban Ocon van Alpine waren de eerste piloten op het asfalt, waarna de andere coureurs het tijd vonden om ook naar buiten te komen. Dat gold overigens niet voor Max Verstappen en Sergio Pérez.

Red Bull wacht en levert

Het duurde namelijk twintig minuten voor het Oostenrijkse team naar buiten kwam, maar toen dat gebeurde, merkte de rest van het veld dat ook direct. Max Verstappen wist op zijn eerste setje zachte banden direct de snelste tijd neer te zetten, waarna hij tien ronden bleef rijden op die banden tijdens een langere run, waarbij de bandendegradatie reuze mee leek te vallen op de RB19.

Williams is sterk

Voor Williams was de eerste vrije training erg positief. Albon wist daar de tweede tijd van de sessie neer te zetten, op minder dan een tiende van Max Verstappen, maar in VT2 werd het Britse team ontwaakt uit de droom. Albon eindigde op P14 en leek kansloos op een goed resultaat.

Maar in VT3 kwam Williams sterker terug. Albon was de eerste coureur die de tweede run maakte op de zachte banden en wist daarmee vier tienden sneller te gaan dan Max Verstappen had gedaan op de softs. Een statement van Albon, die dit jaar erg sterk rijdt.

Snelste tijd

Hoewel Albon een geweldige ronde reed, was het nét niet genoeg voor de snelste tijd. Deze werd gereden door Max Verstappen, al scheelde het niet veel. De Nederlander was slechts 0.07 seconde sneller dan Albon, met een 1:17.887. Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez eindigde als derde, met bijna anderhalve tiende achterstand op P1.

Achter Pérez ontstond er een gat naar Russell, die op drie tienden van Verstappen eindigde. Daar weer achter staat een hele stoot aan coureurs op meer dan een halve seconde van de drievoudig wereldkampioen. Het lijkt er dus op te worden dat Red Bull Racing met Williams moet gaan vechten voor pole position, tenzij de andere teams iets uit de hoge hoed toveren voor de kwalificatie, welke wordt verreden om 23:00 Nederlandse tijd.

Bekijk de volledige uitslag hieronder:

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties