F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Groot-Brittanië 2024

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Groot-Brittanië 2024
BSR Agency
F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Groot-Brittanië 2024

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Groot-Brittanië 2024
BSR Agency

Op Circuit Silverstone hebben de Formule 1-coureurs de derde vrije training moeten rijden op een spekglad asfalt. De hele ochtend regent het al pijpenstelen in Engeland, waardoor de baan in VT3 nog altijd compleet nat was. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor de coureurs, waaronder ook voor Max Verstappen.

De sprintrace in de Formule 3 werd zaterdagochtend al afgeblazen, omdat Silverstone gewoon te nat was. Hierna kwam de Formule 1 in actie en die sessie was niet veel droger dan tijdens de Formule 3, maar de coureurs in de koningsklasse van de autosport worden geacht om daarmee om te kunnen gaan, waardoor de training gewoon om 12:30 Nederlandse tijd van start ging.

En aan het begin van die sessie hadden meerdere coureurs moeite met het glibberige asfalt. Onder andere Max Verstappen kon zijn Red Bull RB20 niet onder controle houden en spinde in Broodlands, waar ook Yuki Tsunoda van de baan ging in VT1 en voor een rode vlag zorgde. Dat was voor Verstappen niet het geval, maar niet veel later gebeurde dat wel. Het was dit keer Alpine-coureur Pierre Gasly die zijn bolide in het grind had geplaatst in de chicane aan het einde van de ronde, waardoor de sessie een aantal minuten stillag.

Tijdens die rode vlag-periode beging Daniel Ricciardo een fout in de pitstraat, door zijn auto heftig van links naar rechts te bewegen. Door de aanwezigheid van de vele mensen in de pits was de FIA daar uiteraard niet blij mee en besloot Ricciardo - die volgend jaar mogelijk bij Red Bull komt te rijden - wordt na de sessie onderzocht door de stewards.

Rondetijden dalen snel

Nadat de rode vlag werd opgeheven door de FIA ging het complete veld - behalve Pierre Gasly - direct weer naar buiten. Op een opdrogende baan, waar de banden ook op temperatuur kwamen, gingen de tijden snel naar beneden. Vooral Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Max Verstappen wisselden de koppositie af met alsmaar betere rondetijden. Daarna kwamen ook George Russell en Lando Norris in hun element, terwijl de regen in de omgeving zorgde voor wat verwarring bij de teams. Constant werd er verwacht dat er regen zou komen, maar de druppels bleven maar uit.

Echter viel er met nog zo'n twintig minuten te gaan weer een bui op het Circuit Silverstone, waardoor de tijden weer omhoog schoten en niemand zichzelf meer kon verbeteren. De verwachting voor de rest van het weekend is dat er later vandaag nog wat regen gaat vallen, waarbij er ook op zondagochtend nog wat buien zullen volgen. De race gaat hoogstwaarschijnlijk onder droge omstandigheden verreden worden.

Uiteindelijk sloot George Russell de sessie als snelste af, met Lewis Hamilton vlak achter hem. Na het Mercedes-duo was Lando Norris te vinden, waarna Carlos Sainz, Max Verstappen, Charles Leclerc en Oscar Piastri op gepaste afstand volgden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties