F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix van Singapore 2023

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix van Singapore 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix van Singapore 2023

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix van Singapore 2023
Red Bull Content Pool

De derde vrije training voor de Grand Prix van Singapore zit erop, waardoor de teams en de coureurs zich nu op gaan maken voor misschien wel de belangrijkste sessie van dit weekend: kwalificatie op het Marina Bay Street Circuit in Singapore.

Het nauwe, krappe stratencircuit maakt het erg lastig om in te halen, waardoor de kwalificatie erg belangrijk is voor de coureurs. In 2022 leek Max Verstappen pole position te behalen, totdat Red Bull erachter kwam dat ze te weinig brandstof in de auto van Verstappen gestopt hadden. De Nederlander moest hierdoor als zevende starten en was voor de race eigenlijk al kansloos voor de overwinning.

Ook dit jaar leek het lastig te gaan worden voor Red Bull na de eerste twee vrije trainingen, maar aan het begin van VT3 was het duidelijk dat de RB19 een stuk beter afgesteld was dan op de vrijdag. Max Verstappen en Sergio Pérez waren direct competitief op de medium banden, waarbij Verstappen sneller ging dan de Ferrari's. Dit in tegenstelling tot VT1 en VT2, waar het Italiaanse team een aantal tienden sneller was.

Kwalificatieruns

Op de raceruns tijdens de tweede vrije training werd al duidelijk dat de Red Bull RB19 op de langere runs een stuk beter was dan in een kwalificatieronde. Sergio Pérez was namelijk het snelst van iedereen die aan het einde van de sessie rondreed met een hoop brandstof aan boord.

Tijdens de derde vrije training was Mercedes het eerste top team op de zachte band, waarbij George Russell de overhand had over Lewis Hamilton. Terwijl de Mercedessen rondgingen op de zachte banden, gebruikten de Ferrari's en Red Bulls de medium band voor wat raceruns. Later in de sessie gingen ook zij over op het zachte rubber met de rode wang van Pirelli.

Daarin bleek de Ferrari weer de beste auto te zijn als het gaat om de kwalificatieruns, maar Lando Norris in de McLaren kwam dichtbij. Max Verstappen en Sergio Pérez hadden de snelheid niet op de zachte band en kwamen in de eerste poging niet verder dan een zesde en negende plek.

Verstappen klaagt over de radio

Voor Verstappen werd zijn ronde flink verhinderd door problemen met zijn versnellingsbak. De Nederlander klaagde over het opschakelen, waarbij hij meerdere keren discussieerde met zijn engineer. Uiteindelijk werd hij naar binnen gehaald in een poging de problemen te verhelpen, maar het zorgde er niet voor dat hij de snelste tijd van Carlos Sainz aan kon vallen.

De Spanjaard sloot de derde vrije training als snelste af, met een tijd van 1:32.065. George Russell was de enige die binnen een tiende van Sainz wist te komen, met Lando Norris achter hem in P3. Max Verstappen en Charles Leclerc maakten de top vijf compleet.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties