F1 Nieuws

Max Verstappen hoeft niet te rekenen op excuses vanuit Mercedes-baas Toto Wolff

Max Verstappen hoeft niet te rekenen op excuses vanuit Mercedes-baas Toto Wolff
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen hoeft niet te rekenen op excuses vanuit Mercedes-baas Toto Wolff

Max Verstappen hoeft niet te rekenen op excuses vanuit Mercedes-baas Toto Wolff
BSR Agency

Het was voor Toto Wolff maar lastig te verkroppen dat Max Verstappen in Italië zijn tiende race op rij wist te winnen. De Nederlander gaat daarmee alleen aan kop van het meeste zeges op rij-record, maar dat kon niet op veel complimenten rekenen vanuit Wolff.

De Mercedes-baas werd in Monza door Sky Sports gevraagd of hij onder de indruk was van de tien achtereenvolgende overwinning van Max Verstappen - de vijftiende winst op rij van Red Bull Racing - maar het werd duidelijk dat dat niet het geval was.

"Toen wij dominant waren, was het heel anders, want toen vochten er twee auto's voor de overwinning. Ik denk niet dat hij (Verstappen, red.) erg veel om records geeft. Dat doen wij ook niet, aangezien niemand Wikipedia leest. Voor mij zijn dit soort records compleet irrelevant. Dat was zo in onze beste jaren bij Mercedes en dat is nu nog steeds het geval. Ik weet niet eens hoeveel races wij achter elkaar gewonnen hebben en ik wist niet eens dat ze dat bijhielden Het laat gewoon zien dat een goede coureur in een geweldige auto zit en op een hoog niveau presteert"

Toto Wolff over Max Verstappen in Italië

Toto Wolff had er op dat moment geen erg in, maar hij creëerde een heuse rel in de F1-paddock. Veel mensen - waaronder Martin Brundle en Damon Hill - vonden hem onbeleefd en ook Max Verstappen sprak zich kritisch uit over de uitspraken van Wolff.

Wolff niet schuldbewust

Als Wolff in Singapore geconfronteerd wordt met zijn eigen uitspraken, moet hij erkennen dat het misschien niet de slimste keuze was om te maken op dat moment. Maar enige excuses richting Max Verstappen blijven uit.

"De opmerkingen die ik op dat moment gemaakt heb... Je kan je afvragen of het de slimste opmerking was die ik kon maken. Maar dat is hoe ik ben. Ik heb denk ik te veel gekeken naar Niki [Lauda, red.], die al zijn prijzen weggaf voor een gratis autowasbeurt", begint Wolff op de persconferentie voor teambazen.

Lauda, in zijn laatste jaren adviseur van Mercedes, gaf zijn bokalen weg om gratis zijn auto te kunnen laten wassen in Oostenrijk. Volgens Wolff is hij uit hetzelfde hout gesneden.

"Je zal ook bij mij thuis niet veel prijzen zien, want aantallen maakte voor ons niks uit. Ik heb altijd gezegd dat de Formule 1 een meritocratie is en je kan niks afnemen van wat Red Bull op dit moment aan het doen is. Uiteindelijk wint de beste coureur in de beste auto het kampioenschap."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties