F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024
Red Bull Content Pool

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Imola is inmiddels afgelopen. Na een rommelige eerste sessie, hoopten de Formule 1-teams consistenter te worden. Na twee trainingen kunnen we concluderen dat de Ferrari's er érg snel uitzien.

Max Verstappen reed wederom met een andere engineer dan gebruikelijk. Performance engineer Tom Hart onderhield net als in VT1 het contact met de wereldkampioen. Daarnaast was Kevin Magnussen weer te bewonderen op de baan. De Deen moest in VT1 plaats maken voor Ferrari-junior Oliver Bearman. In VT2 mocht hij weer plaats nemen in zijn vertrouwde Haas-bolide.

Het getergde Williams had een slechte sessie op het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Het team van Alexander Albon en Logan Sargeant had beide auto's in de lucht gehangen, omdat er veel aangepast moest worden aan beide auto's. Na ongeveer een half uur kwam Albon naar buiten rijden. Sargeant kwam nóg later de baan op. Ook qua snelheid viel er niet veel te halen. Ondanks dat ze op een hardere compound reden, betraden Albon en Sargeant de laatste plaatsen.

Verstappen nog zoekende, Ferrari-updates lijken te werken 

Verstappen had een moeizame eerste trainingssessie. De Nederlander klaagde over grip aan de voorkant en over de balans. Daarnaast schoot de drievoudig wereldkampioen meermaals rechtdoor. In VT2 leek het erop dat hij wél de juiste afstelling in zijn RB20 heeft gevonden. Ook op de boardradio klonk hij tevreden. Alleen op het allerlaatst schoot hij weer van de baan met een ondersturende auto. Uiteindelijk reed hij wel naar slechts een zevende plaats, dus lijkt er nog werk aan de winkel voor Red Bull. Ook teamgenoot Checo Pérez kwam niet verder dan een achtste plaats.

Ferrari mag heel tevreden terugkijken op de eerste twee trainingsessies op hun thuisbaan. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz zagen er snel uit. In de bochten en op de rechte stukken, weet de SF24 zijn weg te vinden. Tot nu toe lijkt het erop dat de nieuwe updates zijn werk hebben gedaan. Leclerc klokte uiteindelijk de snelste tijd.

Verstappen en Alonso hekelen acties Hamilton 

Er waren nog leuke moment tussen Fernando Alonso, Max Verstappen en Lewis Hamilton. Dat Alonso en Hamilton geen vrienden van elkaar zijn, was al even bekend. Maar in Imola was er weer duidelijk een irritatie-momentje van Alonso, jegens Hamilton. De Spanjaard was aan een snelle ronde bezig, maar werd gehinderd door de Mercedes-coureur. "Hamilton denkt weer dat hij de enige op de baan is", zo klonk Alonso op de boardradio.

Verderop in de training, overkwam Verstappen hetzelfde incident met dezelfde Hamilton. Daarnaast reed de Nederlander naast Hamilton, om met handgebaren zijn onvrede te uiten. Hamilton leek zijn excuses aan te bieden door zijn hand even op te steken naar de Red Bull-coureur.

Bekijk hieronder de uitslag van de tweede training in Imola:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties