F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Uitslag tweede vrije training Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024
Red Bull Content Pool

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië is afgelopen, waardoor de eerste testdag op Circuit Silverstone erop zit. Tijdens VT1 - de training waarin de teams de auto proberen af te stellen - wist Lando Norris in de McLaren de snelste tijd van de sessie neer te zetten op de zachte band, terwijl Max Verstappen daar de snelste op de mediums was. In VT2 gaat het meer om de balans tussen de kwalificatie en de raceruns, waarbij Verstappen en Red Bull al snel de focus leken te leggen op het laatste.

In de afgelopen races werd Red Bull Racing telkens verrast door de snelheid van de McLaren MCL38 in de races. Vooral aan het einde van een stint, als de auto lichter wordt en de banden het zwaarder te verduren krijgen, loopt de McLaren van Lando Norris een klap harder dan de Red Bull RB20 van Max Verstappen.

Hier wil het Oostenrijkse team iets aan doen, waardoor ze in VT2 al héél snel de overstap maakten naar de zachte band en hun kwalificatierun deden. Hierna ging Max direct weer naar binnen en leek hij te gaan starten aan een lange run, maar tot ieders verbazing kwam Verstappen weer naar buiten op nieuwe zachte banden. Helaas maakte de Nederlander een foutje in zijn tweede snelle ronde, waardoor hij deze af moest breken en terug naar de pitstraat kwam.

Dit zorgde ervoor dat zijn eerste tijd op de zachte band niet lang bleef staan en hij dus terugzakte op de ranglijst. Ook kon hij hierdoor niet al te snel overstappen op de lange runs, waardoor de Red Bull-coureurs nog niet helemaal tevreden lijken te zijn over de balans in de RB20. Ook over de radio maakten Verstappen en Pérez duidelijk dat er weinig grip was in de Oostenrijkse bolide.

McLaren wederom snel

Waar Red Bull dus, zoals wel vaker de afgelopen weken, problemen had met de balans van de auto, kende McLaren een geweldige training. Lando Norris had direct een goed gevoel in zijn MCL38 en wist een tijd van 1:26.549 te noteren, waarmee hij drie tienden sneller was dan teamgenoot Oscar Piastri, die als tweede eindigde. Ferrari, Mercedes en Max Verstappen bleven allemaal op gepaste afstand en moesten ieder meer dan zes tienden toegeven op Norris.

Dat zal vooral voor Max Verstappen pijnlijk zijn, aangezien de Brit zijn grootste concurrent in de strijd om de 2024-wereldtitel is en ze vorig weekend al een heftige strijd uit moesten vechten. Hij zal in Silverstone liever een herhaling van 2023 zien, waarin hij het gehele veld aan gort rijdt en naar zijn 62e overwinning snelt. Of dat gaat gebeuren dit jaar is nog maar de vraag...

Tijdens de lange runs begon het op een gegeven moment te regenen op Circuit Silverstone, iets wat later dit weekend nog meer wordt verwacht. Vooral op zondag is de kans groot dat het gaat regenen in Engeland.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties