F1 Nieuws

Verstappen-concurrent Norris ziet strijd losbarsten: 'Hij gaat mij pushen'

Verstappen-concurrent Norris ziet strijd losbarsten: 'Hij gaat mij pushen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Verstappen-concurrent Norris ziet strijd losbarsten: 'Hij gaat mij pushen'

Verstappen-concurrent Norris ziet strijd losbarsten: 'Hij gaat mij pushen'
BSR Agency

McLaren-coureur Lando Norris denkt dat hij het dit seizoen nog knap lastig gaat krijgen met teamgenoot Oscar Piastri. Dat heeft de jonge Brit laten weten in gesprek met Sky Sports. Volgens Norris zag hij al direct dat Piastri een snelle coureur zou zijn.

Norris debuteerde in 2019 in de Formule 1 bij het team van McLaren en heeft sindsdien geen andere werkgever gehad. Wel heeft Norris een aantal andere teamgenoten gehad. Zo reed hij in 2019 en 2020 met Carlos Sainz naast zich en was het daarna Daniel Ricciardo die van Renault naar McLaren kwam.

De Australiër werd echter al na twee seizoenen de deur gewezen, omdat zijn prestaties in het niet vielen naast die van Norris. Voor Ricciardo in de plaats kwam er een andere Australiër, Piastri.

Rookie Piastri

In zijn debuutseizoen in de Formule 1, afgelopen jaar dus, behaalde Piastri in totaal 96 punten. Een prestatie die hem de negende stek in het rijderskampioenschap opleverde. Richting het einde van het 2023-seizoen won Piastri zijn eerste 'race', toen hij ten koste van Max Verstappen de Sprint op het Losail International Circuit op zijn naam schreef. Na afloop van Piastri's overwinning in Qatar liet Verstappen optekenen dat hij McLaren als grootste concurrent van Red Bull in 2024 zag.

"Hij gaat mij pushen"

Norris werd afgelopen seizoen zesde in de stand om het rijderskampioenschap met in totaal 205 punten. Een flink verschil dus met de hoeveelheid punten van zijn teamgenoot Piastri. Toch had Norris het afgelopen seizoen knap lastig met zijn Australische teamgenoot.

"Vorig seizoen was het al een hele zware competitie. Hij (Piastri, red.) heeft zich duidelijk verbeterd, omdat hij nu zijn tweede jaar ingaat en zich beter op zijn gemak voelt. Afgelopen jaar kwam hij al comfortabel over, maar nu voelt hij zich nog beter op zijn gemak. Hij doet het erg goed en dat doe hij al vanaf dag één, dus ik verwacht ook niets anders eigenlijk. Hij gaat mij pushen en ik ga hem pushen, dus ik kijk uit naar onze gevechten," aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties