F1 Nieuws

Viaplay schrapt per direct abonnementsoptie: kosten flink omhoog

Viaplay schrapt per direct abonnementsoptie: kosten flink omhoog
BSR Agency
F1 Nieuws

Viaplay schrapt per direct abonnementsoptie: kosten flink omhoog

Viaplay schrapt per direct abonnementsoptie: kosten flink omhoog
BSR Agency

Viaplay heeft per direct besloten om alle jaarabonnementen te schrappen. Het is vanaf nu alleen nog maar mogelijk om abonnementen per maand aan te schaffen, wat de prijs voor de consument flink omhoog zal schroeven.

Klanten van Viaplay hadden tot kort de mogelijkheid om twee soorten abonnementen af te sluiten: een lidmaatschap voor een jaar en een lidmaatschap voor een maand. Het was voordeliger om een jaarabonnement af te sluiten, aangezien dit je €13,99 per maand kostte [€167,88 in totaal]. Een maandabonnement kost €15,99 per maand [€191,88 in totaal].

Het scheelde je al snel 24 euro per jaar om een jaarabonnement af te sluiten, maar dat is vanaf nu niet meer mogelijk. Dit betekent dat klanten met een lidmaatschap voor een jaar na afloop hiervan automatisch worden overgezet op een maandabonnement. Zo heeft Viaplay bevestigd aan Streamwijzer.

"Op dit moment wordt het eerder aangeboden 12-maandenpakket niet meer aangeboden omdat we ons richten op ons maandelijkse aanbod", zo liet een woordvoerder van Viaplay weten.

1 miljoen abonnees

Volgens Viaplay is het nodig om de abonnementen aan te passen, om zo te blijven voldoen aan de wensen van de kijkers. Inmiddels heeft de streamingdienst 1 miljoen abonnees in Nederland, die iedere maand dus zo'n 16 miljoen euro in latje leggen van Viaplay.

"Onze streamingdienst heeft nu meer dan 1 miljoen abonnees in Nederland. We zijn erg blij met de ontwikkeling die we op de Nederlandse markt doormaken. Om zo goed mogelijk aan de behoeften van onze klanten te blijven voldoen, passen onze verschillende aanbiedingen en pakketten zich aan en veranderen ze van tijd tot tijd. Naast ons reguliere aanbod kunnen we van tijd tot tijd verschillende bundels of prijsacties aanbieden."

Prijsverhoging

Naast het feit dat de maandabonnementen de enige manier is om Viaplay vanaf nu af te sluiten, zal ook de prijs van de streamingdienst omhoog gaan. In juli werd al bekend gemaakt dat de prijzen verhoogd zullen worden, om de verliezen van eerder dit jaar te dekken.

Bij de introductie van Viaplay kostte een abonnement nog €10 per maand. Inmiddels zit dat al op €16 en die prijs zal dus verder stijgen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties