F1 Nieuws

Viaplay wil de Nederlandse kijker niet kwijt: 'Zo lang mogelijk van profiteren'

Viaplay wil de Nederlandse kijker niet kwijt: 'Zo lang mogelijk van profiteren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Viaplay wil de Nederlandse kijker niet kwijt: 'Zo lang mogelijk van profiteren'

Viaplay wil de Nederlandse kijker niet kwijt: 'Zo lang mogelijk van profiteren'
Red Bull Content Pool

Viaplay-topman Marco Zwaneveld heeft laten weten dat 'zijn' bedrijf niet van plan is om na 2024 uit Nederland te verdwijnen. In tegendeel zelfs, want Viaplay wil ook voor de periode 2025-2027 dé rechtenhouder voor de Formule 1 in Nederland blijven.

In 2022 kreeg Viaplay de Formule 1-rechten in handen en sindsdien is de Scandinavische partij niet meer weg te denken uit Formule 1 kijkend Nederland. In de beginfase van de overname door Viaplay was er een hoop kritiek op de streamingdienst. Zo zou de beeld- en geluidkwaliteit te wensen over laten en was er ook een hoop kritiek op de commentatoren, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Inmiddels lijkt men in Nederland gewend te zijn aan Viaplay, aangezien de streamingdienst heeft besloten om in Nederland te blijven. Onlangs maakte de streamingdienst bekend dat het in veel landen zou verdwijnen vanwege oplopende kosten.

Nieuwe deal

Binnenkort worden de Formule 1-uitzendrechten voor de periode 2025-2027 verkocht en als het aan Viaplay ligt, kan men in Nederland nog tot en met 2027 genieten van het commentaar van Valkenburg en Heemskerk. In gesprek met Motorsport.com gaat Zwaneveld verder in op zijn plannen om de Formule 1-uitzendrechten langer vast te houden bij de Scandinavische partij.

"Als je uitzendrechten voor een bepaalde sport binnenhaalt, dan hoop je die rechten zo lang mogelijk vast te kunnen houden. Je wil zo lang mogelijk profiteren van alle investeringen die je hebt gedaan. Daarnaast groei je steeds verder in een sport als je er langer in zit. Het zou zonde zijn als al deze kennis verloren gaat wanneer de rechten naar een andere partij gaan."

Kapers op de kust?

Als het aan Viaplay ligt, blijven de Formule 1-uitzendrechten dus in Scandinavische handen, maar Zwaneveld moet het nieuws van een mogelijke 'terugkoop' van Ziggo Sport niet zijn ontgaan. De sportzender wil de Formule 1-uitzendrechten namelijk maar wat graag terugkopen voor de periode 2025-2027 nadat deze in 2021 verloren gingen aan Viaplay.

Achter de schermen doen er geruchten de ronde waarin wordt gesteld dat Ziggo Sport bereid is om een flinke som geld neer te leggen voor de rechten. Zwaneveld lijkt zich daar echter niet zo druk om te maken. Gevraagd naar mogelijke concurrentie reageert de Nederlander immers ijskoud: "Die (concurrentie, red.) zal er vast zijn, maar ik heb geen idee."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties