F1 Nieuws

Video: Mercedes blikt terug op het eerste raceweekend van 2023

Video: Mercedes blikt terug op het eerste raceweekend van 2023
F1 Nieuws

Video: Mercedes blikt terug op het eerste raceweekend van 2023

Video: Mercedes blikt terug op het eerste raceweekend van 2023

In het bovenstaande fragment blikt Mercedes-topman Andrew Shovlin terug op het eerste raceweekend van het 2023-seizoen. Shovlin geeft aan dat het weekend in Sakhir niet verliep zoals zijn team had gewild, maar dat er grote, zichtbare updates voor de W14 aan zitten te komen.

Mercedes liet aan het einde van het afgelopen seizoen weten dat het in 2023 direct voor de beide wereldtitels wilde vechten. Tijdens de autopresentatie leek dat doel ook mogelijk te worden toen Mercedes met een compleet zwarte auto op het circuit van Silverstone verscheen. Het toonde dat het team uit Brackley alles uit de nieuwe W14 wilde halen, zelfs al moest de auto daarvoor nauwelijks verf bevatten.

Op de vrijdag in Sakhir was echter al te horen dat zowel Lewis Hamilton als George Russell niet tevreden waren over de W14. Het concept van de W13 was aangepast voor 2023, maar toonde zich opnieuw niet efficiënt. Vanuit Hamilton kwam daarom de oproep om het aerodynamische concept van de W14 drastisch aan te passen. Mercedes-teambaas Toto Wolff schaarde zich na de race achter zijn rijder.

Mercedes heeft laten weten dat het concept van de W14 inderdaad op de schop moet. Tijdens de race op het circuit van Imola zouden daar de eerste tekenen van zichtbaar moeten worden. Het is echter niet aannemelijk dat alle problemen van Mercedes dan gelijk verholpen zullen zijn. Ook Russell onderkent dit en liet weten dat hij dit seizoen graag wil opofferen als de 2024-auto daardoor beter wordt.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties