F1 Nieuws

Voormalig F1-coureur werpt blik op 'grote probleem' van Red Bull: 'Dan gaan ze actie ondernemen'

Voormalig F1-coureur werpt blik op 'grote probleem' van Red Bull: 'Dan gaan ze actie ondernemen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig F1-coureur werpt blik op 'grote probleem' van Red Bull: 'Dan gaan ze actie ondernemen'

Voormalig F1-coureur werpt blik op 'grote probleem' van Red Bull: 'Dan gaan ze actie ondernemen'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Timo Glock denkt dat Sergio Pérez in een negatieve spiraal zit bij Red Bull. Naast een coureur als Max Verstappen is het volgens Glock namelijk moeilijk om jezelf te verbeteren. Het zitje van Pérez is volgens Glock echter veilig voor de eerste helft van komend seizoen.

Pérez kent een uiterst wisselvallig seizoen. In het begin van het jaar leek de Mexicaan immers de strijd aan te gaan met Verstappen, maar in de races daarna zakte hij steeds verder af. Dat terwijl Verstappen race na race wist te presteren. Het gat tussen de beide coureurs groeide hierdoor flink.

Rond de zomerstop ging het beter met Pérez en wist hij geregeld op het podium te eindigen naast Verstappen. Na de zomerstop ging het echter opnieuw bergafwaarts voor de Mexicaan en wist hij met name tijdens de raceweekenden in Japan en Qatar geen potten te breken.

Door zijn mindere vorm zijn er een hoop geruchten ontstaan waarin wordt gesteld dat Pérez in 2024 wel eens aan de kant kan worden geschoven voor Daniel Ricciardo. De Red Bul-top heeft echter laten weten dat Pérez in 2024 gewoon naast Verstappen rijdt.

Negatieve spiraal

Tijdens een exclusief interview van Glock met PlanetF1.com werpt de Duitser zijn blik op de situatie van Pérez bij Red Bull. "De reden dat Sergio Max niet kan bijhouden, is mentaal. Hij heeft namelijk door dat het niet uitmaakt wat hij doet. Hij probeerde van alles naast Max, maar dat zorgde voor fouten.

Dat zorgt voor een negatieve spiraal, want je teamgenoot is altijd de snelste, wint iedere race en haalt heel veel punten binnen, maar jou lukt niets terwijl je van alles probeert. Dat zorgt voor een deuk in je mentale gezondheid en dat is momenteel het grootste probleem voor Sergio."

Zomerstop

Door de komst van Ricciardo bij AlphaTauri is de druk opgevoerd bij Pérez om te presteren. Voor 2024 heeft de Mexicaanse coureur nog een contract bij Red Bull. Glock denkt dat Red Bull het contract van Pérez zal naleven, maar hem bij mindere prestaties wellicht al in de zomerstop vervangt door Ricciardo.

"Je kunt alleen afgaan op de woorden van Marko en Horner. Ze zeggen altijd dat hij (Pérez) komend seizoen bij Red Bull rijdt, dus ik denk dat dat ook wel gaat gebeuren. De grote vraag is wat er gaat gebeuren als hij (Pérez) niet presteert in de eerste seizoenshelft of de eerste paar raceweekenden van 2024. Als hij dat niet doet, dan wordt hij misschien vervangen door Ricciardo."

Geldzaken

Er zijn volgens Glock echter financiële redenen om Pérez aan te houden. "Er zijn (echter) ook marketingredenen om Pérez aan te houden bij Red Bull. In Mexico-Stad kon je zien dat hij gewoon heel erg populair is en dat is belangrijk voor Red Bull. Ik denk dus dat ze hem (Pérez) komend seizoen voor een aantal races in de auto laten zitten om het even aan te kijken. Als hij dan niet presteert, dan gaan ze actie ondernemen", aldus de voormalig Toyota-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties