F1 Nieuws

Voormalig F1-wereldkampioen zag 'schandalige' vertoning van Red Bull-coureur in Spanje

Voormalig F1-wereldkampioen zag 'schandalige' vertoning van Red Bull-coureur in Spanje
BSR Agency
F1 Nieuws

Voormalig F1-wereldkampioen zag 'schandalige' vertoning van Red Bull-coureur in Spanje

Voormalig F1-wereldkampioen zag 'schandalige' vertoning van Red Bull-coureur in Spanje
BSR Agency

Voor Damon Hill was het optreden van Sergio Pérez in Spanje niets minder dan schandalig te noemen. Waar teamgenoot Max Verstappen de overwinning wist te behalen en de snellere McLaren van Lando Norris achter zich wist te houden, was Pérez de hele race in gevecht met de Alpine's en de Haas van Nico Hülkenberg.

De Mexicaan startte de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya op de elfde positie [achtste in de kwalificatie, maar met een drie plaatsen gridstraf uit Canada] en heeft een groot deel van de race op die positie gelegen. Rondenlang wist Pérez niet voorbij te gaan aan Nico Hülkenberg in de haas, terwijl zijn teamgenoot vooraan de voorsprong op zijn rivalen aan het uitbreiden was.

Bij Sky Sports F1 laat Damon Hill weten dat hij met open mond heeft gekeken naar de race van Pérez. Niet uit ontzag voor de prestaties van de Red Bull-coureur, maar omdat hij niet kon geloven hoe dramatisch hij was. Volgens de wereldkampioen van 1996 is Pérez niet eens in staat om zijn simpelste taak uit te voeren: Max Verstappen assisteren.

"Het is toch ongelofelijk... Hij beschikt over de beste auto van het veld, op de McLaren na, maar hij is niet in staat om het tempo van Max Verstappen te rijden. Doorgaans betekent dat dat er zo'n vier of vijf posities tussen Max en Pérez zitten, maar dit was echt schandalig... Het is voor Red Bull een ware als ze de maximale punten willen scoren. Hij kan niet eens rugdekking geven aan Verstappen, omdat hij niet in de buurt komt van zijn snelheid", was Hill vernietigend bij Sky F1.

Pérez baalt van eigen race

Maar niet alleen Damon Hill was kritisch op de race van Pérez. Ook de Mexicaan zelf had het idee dat hij een desastreus weekend achter de rug had, toen hij in de laatste ronde voorbij ging aan Pierre Gasly voor P8. Volgens Checo had zijn slechte resultaat alles te maken met de mindere kwalificatie en de gridstraf van zaterdag.

"Het was zo moeilijk om er in het begin in te halen. Mijn race was toen eigenlijk al voorbij. Ik zat vast achter Nico [Hülkenberg, red.] en ik was ontzettend veel aan het glijden. Het was een nachtmerrie van een race. Uiteindelijk schakelden we over naar de driestop, we slaagden erin om terug te komen bij Gasly en P8 veilig te stellen, maar het was een moeilijke race", aldus Pérez, die inmiddels hulp krijgt van specialisten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties