F1 Nieuws

Sergio Pérez wil Red Bull-updates naar zijn hand zetten: 'Ik kan er nu het meeste uithalen'

Sergio Pérez wil Red Bull-updates naar zijn hand zetten: 'Ik kan er nu het meeste uithalen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez wil Red Bull-updates naar zijn hand zetten: 'Ik kan er nu het meeste uithalen'

Sergio Pérez wil Red Bull-updates naar zijn hand zetten: 'Ik kan er nu het meeste uithalen'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez hoopt dat Red Bull Racing het hele jaar naar hem blijft luisteren. De Mexicaan zag dat zijn team de auto vorig jaar ontwikkelde in de richting van Max Verstappen, waardoor hij kansloos was voor de titel. Dat wil hij in 2023 voorkomen.

Pérez, die slechts veertien punten achter zijn teamgenoot staat in de strijd voor de titel, heeft het gevoel dat hij helemaal meedoet om het kampioenschap. In Australiër liet hij al weten dat Red Bull dit seizoen voor het eerst met 'twee auto's rijdt' en dat hij nu evenveel kansen krijgt als Verstappen.

Daardoor heeft hij evenveel kans om de titel te winnen als zijn teammaat. In Miami herhaalt hij wederom dat hij zichzelf écht als titelkandidaat ziet: "Zeker weten. We hebben een sterke auto, een sterk pakket en ik voel mij comfortabel. Het is een auto waarin ik goed kan werken en waarin ik geloof. De kant waarop wij ons ontwikkelen is goed. Ik kan op deze manier het meeste uit de auto halen", zo begint Pérez bij Sky Sports.

Pérez weet wat hij nodig heeft

Als Pérez Verstappen wil verslaan voor de titel, moet hij zich niet alleen comfortabel voelen in de auto, hij moet ook presteren. De Mexicaan weet precies wat hij nodig heeft om te voorkomen dat zijn teamgenoot drievoudig wereldkampioen wordt.

"Als je in het gevecht voor het kampioenschap zit, moet je in iedere race zo goed mogelijk presteren en alles geven wat je hebt. Als ik de titel wil winnen, moet ik Max ieder weekend verslaan en moet ik zo consistent blijven als ik nu ben. Het heeft alles te maken met consistentie. Je kan vijftien races winnen, maar als je in de resterende races een DNF hebt, zal het niet genoeg zijn", gaat Pérez verder.

Checo, die in Miami dik werd verslagen door Verstappen - al was Papa Pérez het daar niet mee eens - weet dat Verstappen de lastigste coureur is om het tegen op te nemen. Maar dat hij dit nu meemaakt, maakt hem gelijk een betere coureur.

"Er is geen twijfel dat er geen enkele coureur zo in vorm is als Max. Hij is, samen met dit team en de auto, de lastigste coureur om te verslaan. Ik moet ieder weekend het maximale uit mijzelf halen. Dat maakt je een betere coureur."

Auto in zijn richting ontwikkelen

Volgens Pérez zou het goed zijn als Red Bull de auto blijft ontwikkelen op de manier waarop ze het nu doen. Hij voelt zich goed in de RB19 en ook Verstappen heeft niet veel te klagen, terwijl de auto vorig jaar helemaal op de wensen van de Limburger werd ontwikkeld.

"Vorig jaar werd de auto in de richting van Max ontwikkeld, het paste beter bij hem. Op dit moment vragen we dezelfde dingen. In de eerste races zaten we erg dicht bij elkaar qua balans en vroegen we ook om die balans. Dat is voor nu erg goed", aldus Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties