F1 Nieuws

'Afgekoelde' Lando Norris kijkt voor het eerst sinds GP Oostenrijk terug op clash met Max Verstappen

'Afgekoelde' Lando Norris kijkt voor het eerst sinds GP Oostenrijk terug op clash met Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Afgekoelde' Lando Norris kijkt voor het eerst sinds GP Oostenrijk terug op clash met Max Verstappen

'Afgekoelde' Lando Norris kijkt voor het eerst sinds GP Oostenrijk terug op clash met Max Verstappen
Red Bull Content Pool

McLaren-coureur Lando Norris heeft bij het Britse radiostation Radio X teruggeblikt op zijn clash met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Waar de Brit na de race op de Red Bull Ring nog vrij vurig reageerde, was dat bij Radio X heel anders.

In de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk waren het Verstappen en Norris die een gevecht om de leiding in de wedstrijd uitvochten. Na enkele mislukte inhaalacties vanuit Norris was er uiteindelijk contact tussen de beide coureurs.

De clash zorgde ervoor dat zowel Verstappen als Norris met een lekke band terug moesten rijden naar de pitstraat. Verstappen kon zijn weg na het halen van vers rubber vervolgen, maar Norris zag zijn race eindigen in een DNF. Verstappen werd uiteindelijk als vijfde afgevlagd én reed de snelste raceronde. Door de uitvalbeurt van Norris is de Nederlander dus uitgelopen in de stand om het rijderskampioenschap.

Furieuze Norris is afgekoeld

Na afloop van de race was Norris dan ook erg kwaad op Verstappen. De man uit Bristol liet zelfs optekenen dat hij de vriendschap met Verstappen zou verbreken als er geen excuses zouden komen vanuit de Nederlander. Ook vertelde Norris dat hij flink wat respect zou verliezen voor Verstappen als excuses van de Red Bull-coureur zouden uitblijven.

Inmiddels lijkt Norris echter een andere kijk op de clash met Verstappen te hebben. "Ik heb alles opnieuw bekeken, we hebben dingen doorgenomen en laten we zeggen dat ik niet echt zal veranderen wat ik heb gedaan. Ik was aan het vechten, en dat is wat we willen - we willen vechten! We willen niet klagen, we willen niet dat dingen zo eindigen, zowel aan Max' kant als aan mijn kant. Zo is het leven soms. We vechten, we willen allebei winnen en we gaan tot het uiterste - de een iets meer dan de ander. Tegelijkertijd ben ik opgewonden. We zullen nog meer gevechten samen hebben en daar kijk ik naar uit", begint Norris.

Wie is de schuldige?

Na de race was er online een hoop commotie over wie de schuldige was in de aanvaring tussen Norris en Verstappen. Volgens Norris is echter erg moeilijk om goed in te schatten waar een auto zich precies bevindt tijdens een 'wheel to wheel'-gevecht.

"Het is moeilijk. Het is veel moeilijker om sommige dingen te doen als je achter het stuur zit. Het is nooit zo makkelijk om te zeggen: 'Waarom deed je dat? Waarom deed je dit niet?' Want als je in de auto zit en je neemt deze beslissingen. Het is zo moeilijk om zo nauwkeurig te zijn als hoe het er op tv uitziet. Dus als het die twee centimeter is die het zou moeten zijn of dat soort dingen, dan is het bijna onmogelijk om dat te beoordelen. Maar dat is wat het is, dat is de competitie waar we het tegen opnemen en daar houden we van. We willen hard racen en we willen dat het makkelijk gaat, want we willen gewoon winnen. Maar tegelijkertijd tovert het een glimlach op ons gezicht als we die competitie in een race kunnen hebben en ik denk dat het goed is voor iedereen die kijkt", aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties