F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Ayrton Senna: 'Verstappen en Senna zijn de besten'

Voormalig teamgenoot Ayrton Senna: 'Verstappen en Senna zijn de besten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Ayrton Senna: 'Verstappen en Senna zijn de besten'

Voormalig teamgenoot Ayrton Senna: 'Verstappen en Senna zijn de besten'
Red Bull Content Pool

Voor Gerhard Berger is er geen twijfel: Max Verstappen en Ayrton Senna zijn de beste coureurs die hij ooit aan het werk heeft gezien in de Formule 1. De Oostenrijker, die zelf ook tien keer als snelste over de streep wist te komen in een F1-race, reed tussen 1990 en 1992 naast Senna binnen McLaren.

Tegenover Kronen Zeitung laat Berger weten dat er voor hem slechts twee 'unieke' coureurs zijn die in de laatste vijftig jaar in de Formule 1 hebben gereden: Ayrton Senna en Max Verstappen. De rest komt gewoon niet op dat niveau. Ook coureurs als Lewis Hamilton en Michael Schumacher - beiden zevenvoudig wereldkampioenen - zijn niet zo goed als Verstappen is.

"Verstappen en Senna zijn uniek in deze tak. Ze zijn de besten die ik in de laatste vijf jaar aan het werk heb gezien", begint Berger. "Schumacher en Hamilton zijn ook exceptionele coureurs. Natuurlijk moet je ook kijken naar de statistieken en daarin blinken ze allebei uit."

Maar ondanks dat Schumacher en Hamilton 'betere statistieken' hebben, vindt Berger Senna en Verstappen beter. Ook vanwege het feit dat Hamilton en Schumacher allebei veel langer gereden hebben dan Senna ooit deed en Verstappen tot nu toe gedaan heeft.

"Maar Senna is vroeg gestorven en Max is nog jong", zegt Berger over het feit dat Hamilton en Schumacher aan kop gaan van veel statistieken.

Button banger voor Verstappen

Waar Gerhard Berger dus van mening is dat Verstappen een betere coureur is dan Lewis Hamilton, heeft Jenson Button iets soortgelijks gemeld afgelopen weekend. De Brit liet weten dat hij banger is om het tegen Verstappen op te nemen in hetzelfde materiaal, dan tegen Lewis Hamilton. Dit terwijl hij teamgenoot is geweest van Hamilton bij McLaren.

"Ik denk zeker dat Lewis een hoop sterke teamgenoten heeft gehad. Hij heeft wereldkampioenen als teamgenoot gehad, terwijl Max dat niet heeft gehad. Echter, ik zou banger zijn om het tegen Max op te nemen dan tegen Lewis met hetzelfde materiaal", zei Jenson Button als een reactie op deze uitspraak van Lewis Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties