F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Max Verstappen ziet oorzaak voor problemen Sergio Pérez

Voormalig teamgenoot Max Verstappen ziet oorzaak voor problemen Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig teamgenoot Max Verstappen ziet oorzaak voor problemen Sergio Pérez

Voormalig teamgenoot Max Verstappen ziet oorzaak voor problemen Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Pierre Gasly, huidige Alpine-coureur en in het verleden teamgenoot van Max Verstappen, heeft zich in Silverstone uitgesproken over de huidige prestaties van Sergio Pérez. Volgens de Fransman is het duidelijk dat "er iets ontbreekt" tussen Pérez en Red Bull.

Voor Pérez moest het huidige seizoen beter verlopen dan in 2023 het geval was. Afgelopen jaar eindigde Pérez dan wel tweede in het rijderskampioenschap, maar bedroeg de achterstand ten opzichte van Verstappen maar liefst 290 punten.

Dit seizoen leek Pérez zich inderdaad te beteren ten opzichte van 2023, aangezien de Mexicaan enkele goede resultaten liet noteren in de eerste paar races van het seizoen. Sinds de Grand Prix van Emilia-Romagna is het echter huilen met de pet op voor de man uit Guadalajara.

Ter illustratie: in de afgelopen drie races wist Verstappen 61 punten te scoren (het meeste van de hele grid) en wist Pérez slechts elf punten bij te schrijven bij zijn totaal. Inmiddels is de achterstand tussen de beide Red Bull-coureurs opgelopen tot 137 punten.

Gasly velt oordeel over Pérez-situatie bij Red Bull

Gevraagd naar de huidige prestaties van Pérez, laat Gasly weten dat er duidelijk iets ontbreekt tussen de Mexicaan en Red Bull. Zelf werd Gasly na twaalf races uit zijn Red Bull-stoeltje gezet. De Fransman weet dus enigszins hoe het is om Verstappens teamgenoot te zijn.

"Ten eerste denk ik dat mijn situatie heel anders was dan die van Checo. Maar ik denk dat hij op dit moment onder grote druk staat. Ik weet niet echt wat ik moet zeggen om eerlijk te zijn. Hij is een goede coureur, dat weet iedereen, maar hij lijkt zijn zaakjes niet voor elkaar te krijgen, of het nu aan hemzelf ligt of aan het team. Ik weet het niet en kan daar niet echt commentaar op geven", trapt Gasly af.

"Uiteindelijk is zijn probleem op dit moment dat hij de auto niet voelt. Wanneer je je sterk voelt in een auto, heb je, om wat voor reden dan ook, een off weekend. Het volgende weekend kom je terug, voel je je goed, rijd je sterke ronden en denk je er niet eens meer aan. Maar hij lijkt gewoon niet in staat om de prestaties eruit te halen, of dat nu aan hem ligt of aan het team, ik weet het niet. Maar er ontbreekt momenteel duidelijk iets tussen die twee", aldus de Alpine-coureur, die onlangs nog een nieuwe meerjarige deal ondertekende bij zijn Franse equipe.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties