F1 Nieuws

Zak Brown laat bij Red Bull alle alarmbellen rinkelen: 'Ik zou erg bezorgd zijn'

Zak Brown laat bij Red Bull alle alarmbellen rinkelen: 'Ik zou erg bezorgd zijn'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Zak Brown laat bij Red Bull alle alarmbellen rinkelen: 'Ik zou erg bezorgd zijn'

Zak Brown laat bij Red Bull alle alarmbellen rinkelen: 'Ik zou erg bezorgd zijn'
DPPI/BSR Agency

Als McLaren-baas Zak Brown het voor het zeggen had gehad bij Red Bull Racing, dan had Sergio Pérez een groot probleem gehad, met zijn huidige prestaties in de Formule 1. Volgens de Amerikaan is het zorgwekkend dat de teamgenoot van Max Verstappen al weken amper punten scoort voor het Oostenrijkse team, waardoor de concurrentie steeds verder inloopt op Red Bull.

In 2023 had Red Bull met de RB19 een dominante auto, waardoor de mindere prestaties van Sergio Pérez niet zo'n groot effect hadden in de strijd om het constructeurskampioenschap. Maar die dominantie is inmiddels verdwenen, waardoor Red Bull alle punten kan gebruiken in de strijd met McLaren, Ferrari en Mercedes.

En daarin zorgt Sergio Pérez nu voor een probleem. Hij presteert namelijk al sinds de Grand Prix van Miami niet meer zoals zou moeten of van een Red Bull-coureur wordt verwacht. In de afgelopen zes raceweekenden wist de Mexicaan slechts 15 punten te scoren, terwijl Max Verstappen in diezelfde periode 199 punten bij elkaar wist te sprokkelen. Dat zorgt ervoor dat McLaren en Mercedes in deze periode meer punten hebben behaald dan Red Bull en dat moet het team zorgen baren.

Volgens Zak Brown is het geen gezonde situatie dat een tweede coureur zoveel steken laat vallen en hij verwacht dan ook dat collega-baas Christian Horner binnenkort actie gaat ondernemen.

"Je moet ervan uitgaan dat Max de rest van het jaar bij elke race eerste, tweede of derde wordt - waarschijnlijk meer eerste dan derde. Sergio presteert ondermaats en dat opent de deur voor ons. Ik denk dat als we dezelfde puntenwinst boeken als de afgelopen zes races, we de klus kunnen klaren", zegt Brown over het winnen van het constructeurskampioenschap.

Alarmbellen rinkelen

De Amerikaan vervolgt daarna met een bericht aan Red Bull. Hij denkt dat deze situatie alle alarmbellen zou moeten laten rinkelen: "Ik zou - en ik weet zeker dat zij dat ook zijn - erg bezorgd zijn over het gebrek aan prestaties. Maar ik mag Sergio graag, dus ik zou daar verder geen commentaar op willen geven."

Inmiddels wordt ook steeds duidelijker dat Red Bull zit te denken aan een ontslag van Pérez. Een coureurswissel in de zomerstop lijkt bijna onhoudbaar...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties