F1 Nieuws

Sergio Pérez gaat volledig tegen Max Verstappen in en doet voorstel aan Formule 1

Sergio Pérez gaat volledig tegen Max Verstappen in en doet voorstel aan Formule 1
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez gaat volledig tegen Max Verstappen in en doet voorstel aan Formule 1

Sergio Pérez gaat volledig tegen Max Verstappen in en doet voorstel aan Formule 1
Red Bull Content Pool

Tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië was Max Verstappen wederom de beste coureur van het veld, zowel in de race op zondag als tijdens de Sprint. Sinds 2021 staan de Sprints op de Formule 1-kalender en Verstappen wist daar het meerendeel van te winnen, maar dat betekent niet dat hij er veel plezier uit haalt.

Het haalt voor Verstappen de magie van de zondag weg, als er op zaterdag een Sprint verreden wordt. Dat heeft de Nederlander al meerdere keren laten weten de afgelopen seizoenen. Normaliter werden fans op zondagochtend wakker, waarbij ze geen idee hadden of hun favoriete coureur wel snel zou zijn in de race. Dat is nu niet meer het geval.

Door de Sprint in Brazilië wist men al dat Red Bull de snelste auto zou hebben en dat McLaren er het dichtstbij zou zitten. Ook wisten we op zaterdag al dat Mercedes geen hoge ogen zou gooien, waardoor dat op zondag niet meer zo'n grote schok was.

Verstappen is klaar met Sprints

Na de Sprint in Austin, eerder dit jaar, liet Max Verstappen ook al weten dat hij als fan teleurgesteld zou zijn als het een Sprint-weekend was, omdat het de magie van de racedag wegneemt: "Als je mijn eerlijke mening over de sprintweekenden wil, dan is die dat ik er niet echt opgewonden van raak. Nu we deze race hebben verreden, weet iedereen al min of meer wat er morgen gaat gebeuren. Als ik een fan was, dan zou ik teleurgesteld zijn. Het neemt de magie van het wakker worden op zondagochtend zonder dat je weet welk team het snelste zal zijn namelijk weg."

Pérez gaat tegen Verstappen in

Waar Max Verstappen het liefst heeft dat de Sprints helemaal verdwijnen van de Formule 1-kalender, heeft Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez een ander idee. Volgens de Mexicaan zou het wel leuk zijn als de grid omgedraaid wordt in de Sprint, waardoor de nummer één uit de kwalificatie achteraan moet starten en de nummer laatst vanaf pole mag vertrekken.

Dit zal, volgens Pérez, de 'saaie' Sprints een stuk leuker maken: "Als ze de Sprints willen laten werken, moeten we het veranderen. Ik zou een omgekeerde grid voorstellen, om het interessanter te maken voor de fans, want ik denk dat het op dit moment niet dat het werkt, wat we willen bereiken. Er gebeurt niet echt iets in dit soort races. Als we dit format willen behouden, probeer het dan eens met iets heel anders", aldus Pérez over de Sprintraces.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties