F1 Nieuws

'Zonder Red Bull had ik al twee races gewonnen dit jaar'

'Zonder Red Bull had ik al twee races gewonnen dit jaar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Zonder Red Bull had ik al twee races gewonnen dit jaar'

'Zonder Red Bull had ik al twee races gewonnen dit jaar'
Red Bull Content Pool

Zonder Red Bull Racing zou Lando Norris inmiddels beschreven moeten worden als tweevoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar. De Brit, in dienst van McLaren, eindigde de GP van Singapore op de tweede plaats en zag goede vriend Carlos Sainz de race winnen.

Sainz kon in zijn Ferrari winnen in Singapore door een minder weekend bij Red Bull en Max Verstappen. Het Oostenrijkse team had tot nu toe iedere race gewonnen in 2023, maar kreeg in Singapore de auto niet goed afgesteld, waardoor de andere teams het met elkaar mochten uitvechten voor de overwinning.

Dit betekende dat Sainz zijn tweede overwinning uit zijn carrière kon bijschrijven, waar Norris erg blij mee was. Maar aan de andere kant baalde de jonge Brit ook. Waarom had Red Bull uitgerekend dit weekend een mindere auto en niet in Hongarije of Groot-Brittannië. Daar eindigde Norris als tweede en als Max Verstappen daar een minder weekend zou hebben, zou ook hij tweevoudig GP-winnaar zijn.

"Als Red Bull er niet was geweest, had ik dit jaar al twee races gewonnen. Soms gaat het erom dat je 'best of the rest' wordt, maar dit weekend betekende dat dat je daadwerkelijk de beste bent", zo begint Norris.

Norris vergelijkt Red Bull met Mercedes

Maar volgens Norris, die al jaren in de belangstelling staat van Red Bull, is Red Bull Racing niet het eerste team dat andere coureurs van overwinning afhoudt door hun dominantie. Jarenlang heeft Mercedes deze rol vervult. Toch droomt de McLaren-coureur weleens van een seizoen zonder Red Bull. Hoe spannend zou dat zijn?!

"Als je een paar jaar geleden Mercedes zou weghalen, zoals we nu met Red Bull zouden doen, dan zouden de gevechten vooraan ongelooflijk zijn. Dan zou je bijna iedere race en ieder seizoen een andere winnaar hebben. Zelfs dit jaar, als iedereen nét wat dichter op Red Bull had gezeten, had Mercedes gewonnen, had Ferrari meer gewonnen en hadden ook wij twee overwinningen", aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties