Ferrari komt in Oostenrijk al met grote update!

Ferrari F1 Media

Ferrari-fans zullen zich aankomend weekend waarschijnlijk een stuk beter voelen. Louis Camilleri, CEO van de Italiaanse autofabrikant, heeft namelijk laten weten dat de Hongarije-update al in Oostenrijk wordt geïntroduceerd.

Tijdens de wintertest in Barcelona liet teambaas Mattia Binotto al weten dat Ferrari niet zo competitief zou zijn als in 2019, maar in Oostenrijk werd pas duidelijk hoe ver de Italianen van Mercedes af zaten. Camilleri is ook erg geschrokken, maar hij verzekert de Ferrari-fans dat ze er alles aan doen om het tij te keren.

In Hongarije zou een een grote update aan komen, wat zich vooral zou focussen op het verbeteren van de downforce, aangezien de ontwikkeling van de motor is bevroren voor 2020. Die update wordt nu een week naar voren gehaald, waardoor Charles Leclerc en Sebastian Vettel hier tijdens de Grand Prix van Stiermarken gebruik van kunnen maken.

“Dit is Ferrari-onwaardig”, begint Camilleri. “We moeten hier direct op reageren, we hebben een hoop inhaalwerk te verrichten. Ik heb het volledige vertrouwen in Mattia en zijn team. We hopen met het naar voren halen van de update, dat we de ontwikkeling van de auto kunnen versnellen”, aldus de Italiaan.

Net binnen