Max Verstappen zegeviert in Hongarije, Hamilton en Russell maken top drie compleet

Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De Nederlander begon de race vanaf de tiende plek, maar kwam daarna gestaag naar voren. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell kwamen als tweede en derde over de streep.

Voorafgaand aan de race besloot Red Bull om de motoren van Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez te wisselen. De reden voor de wissel was om een soortgelijk euvel van zaterdag te voorkomen. Gedurende de race klaagde Verstappen echter over een technisch probleem met zijn koppeling. Na een kort gesprek over de boordradio met zijn engineer was het probleem verholpen.

Waar Verstappen en Red Bull een topmiddag kenden, was het voor Ferrari een ware domper. Beiden coureurs begonnen in de top drie, maar kwamen als vierde en zesde over de streep. Met name Charles Leclerc werd benadeeld door de strategie van zijn team. Door te switchen naar de harde band verloor de Monegask namelijk veel tijd.

Domper voor Ferrari, opsteker voor Mercedes

Uiteindelijk besloot Ferrari om Leclerc opnieuw naar binnen te halen voor een derde stop. Door naar nieuw rubber te switchen hoopte Ferrari dat Leclerc de verloren tijd op de kop goed kon maken. Het tegendeel bleek echter waar. Leclerc vond ook op zijn nieuwe, snellere banden géén grip en moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Net zoals Red Bull kende ook Mercedes een goede dag. Beide coureurs eindigden op het podium achter Verstappen. Hamilton begon de race als zevende, maar kwam slechts acht seconden achter de Nederlander over de streep. Russell kon zijn pole position niet verzilveren en zag het zwart-wit geblokt als derde.

Wat doet de stand?

Verstappen heeft zijn leiding van 63 punten uitgebreid naar 80 punten. Achter Verstappen komt Pérez dichterbij aan Leclerc. De Mexicaan staat slechts vijf punten achter de Monegask met 173 punten (ten opzichte van 178 WK-punten voor Leclerc). De bijgewerkte WK-stand is via deze link te bekijken.

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de Hongaarse GP:

Wereldwijd toegang tot de beste gratis en betaalde officiële F1-streams

Het is soms lastig een betrouwbare Formule 1-stream te vinden. Wil jij ook in het buitenland genieten van de Formule 1 of juist in Nederland een buitenlandse stream kijken, dan is een VPN misschien wel iets voor jou! Op VPNgids kun jij alle VPN’s op een rijtje zetten én vind je allerlei belangrijke tips om gemakkelijk de beste legale Formule 1-streams te kijken (zowel gratis als betaald).

Tip: Op zoek naar een stabiele F1 live stream dit weekend? Kijk dan ook even op deze website voor goede gratis en betaalde Grand Prix live streams (uiteraard zijn dit allemaal legale en legitieme streams).

Net Binnen

Sergio Pérez over ontwikkeling RB18: ‘Updates helpen vooral Max’

In gesprek met het Duitse Bild heeft Sergio Pérez laten weten dat de huidige ontwikkeling van de RB18 vooral in het voordeel van Max...

Charles Leclerc geïrriteerd door andere coureurs: ‘Ik snap niet waarom je dat zou doen’

Charles Leclerc heeft in gesprek met de BBC tekst en uitleg gegeven over zijn fouten in het 2022-seizoen. Ook geeft de Monegask aan zich...

Sergio Pérez waarschuwt teamgenoot: Ik kan iedereen verslaan, ook Max’

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft in gesprek met het Duitse Bild laten weten dat hij teamgenoot Max Verstappen kan verslaan tijdens een F1-weekend. Verder...

Video: David Coulthard neemt de RB8 mee voor een rondje over TT Circuit Assen

Voormalig Red Bull-coureur David Coulthard heeft met een RB8 uit 2012 meerdere rondes over het TT-circuit van Assen gereden. De Schotse coureur was aanwezig...

Mattia Binotto vol goede moed: ‘We hadden vijf races meer moeten winnen’

In gesprek met Sky Sports heeft Ferrari-teambaas Mattia Binotto laten weten dat er veel punten zijn verspeeld door zijn team. Door deze fouten staat...