Eredivisie gaat gewoon door ondanks Grand Prix Zandvoort, KNVB stemt niet mee

De KNVB heeft besloten om de voorlaatste speelronde van de Eredivisie gewoon door te laten gaan. Omdat de Grand Prix van Zandvoort op dezelfde dag plaatsvindt als de wedstrijden wordt er veel drukte verwacht in Noord-Holland.

In september hadden diverse voetbalclubs een verzoek gedaan of de wedstrijden een dag eerder gespeeld konden worden. De clubs vrezen dat de Formule 1-race veel aandacht op zal eisen, maar zijn ook bang voor enorme drukte in de regio om Zandvoort. Alle wedstrijden in zowel de 33en 34speelronde zullen om 14:30 van start gaan, dat is veertig minuten voordat de race begint.

Door de volle kalender kan er weinig verschoven worden dus heeft de KNVB besloten om de wedstrijden gewoon door te laten gaan op 3 mei. Op donderdag 30 april en 7 mei staan namelijk de halve finalewedstrijden in de Europa League gepland. Hiervoor zijn Ajax en AZ nog in de race. De competitieleider van de KNVB, Heinrich Welling, laat tegenover De Telegraaf weten dat ze zich niet weer in de vingers willen snijden.

Net binnen