F1 Nieuws

Christian Horner eerlijk over relatie met Newey na Red Bull-vertrek: 'Heel jammer'

Christian Horner eerlijk over relatie met Newey na Red Bull-vertrek: 'Heel jammer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner eerlijk over relatie met Newey na Red Bull-vertrek: 'Heel jammer'

Christian Horner eerlijk over relatie met Newey na Red Bull-vertrek: 'Heel jammer'
Red Bull Content Pool

Christian Horner heeft er in 2006 hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Adrian Newey de overstap maakte van McLaren naar Red Bull Racing, waar hij technisch directeur werd. De meesterontwerper, die in zijn carrière 25 kampioenschappen heeft gewonnen met zijn creaties, werd een aantal jaar later Chief Technical Officer bij het Oostenrijkse team. Een rol die hij tot afgelopen week invulde.

Inmiddels is dat niet meer het geval. Adrian Newey is per direct buitengesloten door Red Bull, waarbij hij geen onderdeel meer mag zijn van vergaderingen over de auto's en geen informatie meer mag ontvangen over de ontwikkelingsplannen. Dit omdat het team niet wil dat Newey, die in de belangstelling staat van Ferrari, deze gevoelige informatie meeneemt en kan gebruiken in de strijd tegen Red Bull.

Maar volgens Christian Horner is dat heel normaal om te doen met mensen die vertrekken bij een team. De teambaas en CEO van Red Bull Racing maakt duidelijk dat hij nog altijd een goede relatie heeft met Newey en dat dat niet de reden is voor het plotselinge ontslag van de Brit. Volgens Horner dacht Newey al langer aan een vertrek.

"Ik heb er lang met Adrian over gesproken en Adrian's standpunt is heel duidelijk. We hebben een geweldige relatie gehad en we hebben nog steeds een geweldige relatie. We zijn zowel vrienden als collega's en hij heeft enorm veel voor dit team gedaan. We zullen het jammer vinden om hem te zien vertrekken, maar hij heeft het team in goede vorm achtergelaten en we hebben een geweldig team van mensen en kracht en diepte om ons vooruit te helpen", zo begint Horner bij Sky Sports.

Red Bull speelde in op vertrek

Het vertrek van Adrian Newey komt overigens ook niet uit de lucht vallen bij Red Bull, zo laat Horner weten. Het team uit Milton Keynes heeft de afgelopen jaren een structuur opgebouwd, zodat ze het wegvallen van Newey op zouden kunnen vangen. Dit omdat ze al langer het gevoel hadden dat de ontwerper een beetje klaar was met de Formule 1.

"We wisten dat de tijd zou komen en we hebben een structuur opgebouwd om het stokje over te nemen en door te gaan. Dat is iets wat de afgelopen vijf of zes jaar is opgebouwd. Helaas is niets voor eeuwig en Adrian spendeerde zeven jaar bij Williams, zeven jaar bij McLaren en we hebben hem 18 jaar lang mogen hebben. Ik denk dat we hebben genoten van een aantal geweldige momenten op en naast de baan, het is een prachtige reis geweest met Adrian. Hij is een vriend, hij is de peetvader van mijn kinderen en we blijven vrienden", voegde Horner eraan toe.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties