F1 Nieuws

Alonso zet deur wagenwijd open voor Mercedes: 'Ik ben de enige beschikbare wereldkampioen op de grid'

Alonso zet deur wagenwijd open voor Mercedes: 'Ik ben de enige beschikbare wereldkampioen op de grid'
BSR Agency
F1 Nieuws

Alonso zet deur wagenwijd open voor Mercedes: 'Ik ben de enige beschikbare wereldkampioen op de grid'

Alonso zet deur wagenwijd open voor Mercedes: 'Ik ben de enige beschikbare wereldkampioen op de grid'
BSR Agency

Als het aan Fernando Alonso ligt, gaat Mercedes eens een kijkje nemen in de Aston Martin-fabriek, waar hij op dit moment werkzaam is. De Spanjaard, die in 2005 en 2006 het Formule 1-wereldkampioenschap won, is van mening dat hij dé ideale optie is om Lewis Hamilton te vervangen bij Mercedes, nu de Brit na het einde van dit seizoen vertrekt.

In december heeft Hamilton nog een speech gehouden voor het Mercedes-personeel in Brackley, waarin hij te kennen gaf dat hij tot en met 2025 bij het team zou blijven rijden, waarna hij met pensioen zou gaan. Maar slechts een maand later kreeg datzelfde personeel een vervelende mededeling van Mercedes-baas Toto Wolff: Lewis Hamilton zal het team aan het einde van het seizoen verlaten voor Mercedes.

Dat zorgt ervoor dat Mercedes met een groot gat achterblijft. Wie gaat de zevenvoudig wereldkampioen opvolgen en naast George Russell plaatsnemen? Voor Fernando Alonso is het duidelijk: hij is de beste optie. De voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton ligt dit jaar nog vast bij Aston Martin, maar daarna mag hij ook beslissen of hij doorgaat bij het team uit Silverstone, of dat hij ergens anders een avontuur aangaat. Dat, in combinatie met het feit dat hij één van de drie actieve wereldkampioenen is, maakt hem de ideale kandidaat.

"Ik ben mij bewust van mijn situatie, die uniek is. Er staan maar drie wereldkampioenen op de grid, en snelle wereldkampioenen, want in het verleden waren er misschien een paar kampioenen die niet zo toegewijd waren om snel te zijn. En ik ben waarschijnlijk de enige die beschikbaar is voor 2025. Dus ik zit in een goede positie", maakt Alonso duidelijk na de presentatie van de Aston Martin AMR24.

Aston Martin heeft prioriteit

Hoewel Alonso zichzelf als de ideale vervanger ziet van Lewis Hamilton, betekent dat niet dat Toto Wolff het contract van Alonso alvast klaar kan leggen. De Spanjaard gaat eerst in gesprek met Aston Martin, het team waar hij zich ontzettend thuisvoelt. Pas als daar geen overeenkomst bereikt kan worden, zal hij zijn aandacht verleggen op Mercedes.

"Maar tegelijkertijd, als ik de beslissing neem of ik in de toekomst wil blijven racen, zal het eerste en enige gesprek dat ik in het begin zal hebben met Aston Martin zijn. Dat zal mijn enige prioriteit zijn. Maar als we niet tot een overeenkomst kunnen komen en ik me wil vastleggen om in de F1 te racen, weet ik dat ik een bevoorrechte positie heb. Ik ben waarschijnlijk aantrekkelijk voor andere teams, vanwege de prestaties die ze vorig jaar hebben gezien en de inzet."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties