F1 Nieuws

AMuS ziet groot gat tussen Red Bull en concurrentie

AMuS ziet groot gat tussen Red Bull en concurrentie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

AMuS ziet groot gat tussen Red Bull en concurrentie

AMuS ziet groot gat tussen Red Bull en concurrentie
Red Bull Content Pool

Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport is het niet verwonderlijk dat Max Verstappen zo opgetogen was na de testdagen in Bahrein. De Nederlander is erg tevreden over zijn Red Bull RB19, welke betrouwbaar én snel bleek te zijn. Vanaf het eerste moment was de balans in de nieuwe auto van Verstappen goed te noemen.

Al tijdens de middagsessie eerste testdag kon Red Bull de auto gaan 'finetunen', waarbij de monteurs de RB19 gingen afstellen op de manier waarop Verstappen het graag heeft. Dit is bijzonder, aangezien de teams normaliter de eerste dag bezig zijn met het leren kennen van het nieuwe speelgoed.

Het laat zien hoe sterk Red Bull aan de test begon en ook aan het einde van de testdagen stond de RB19 er goed voor. Sergio Pérez klokte de snelste tijd van de drie dagen, een 1:30.305, waarmee hij meer dan drie tienden sneller was dan Lewis Hamilton in de Mercedes W14. Maar volgens AMuS is dat gat over een aantal dagen nóg groter!

Ferrari & Mercedes

Het Duitse autotijdschrift heeft alle auto's goed bekeken en heeft uit bronnen te horen gekregen hoeveel brandstof teams bij zich droegen op het moment dat hun snelste tijd gereden werd. Als ze dat gelijk zetten en ze ook de motorstanden en de temperatuur van het asfalt gelijk trekken, kan AMuS een vergelijking maken tussen de drie top teams: Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes.

Uit die cijfers blijkt dat de RB19 erg sterk uit de startblokken gaat komen. In kwalificatiesnelheid is de RB19 twee tot vier tienden sneller dan de Ferrari SF-23 en zelfs zes tienden sneller dan de Mercedes W14. Dat gat wordt in race pace zelfs nóg groter. Als deze cijfers kloppen, kan Max Verstappen over zes dagen weer met een bokaal op het podium staan!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties