F1 Nieuws

Audi-baas heeft vervelend bericht richting debuut in 2026: 'Dat is duidelijk'

Audi-baas heeft vervelend bericht richting debuut in 2026: 'Dat is duidelijk'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Audi-baas heeft vervelend bericht richting debuut in 2026: 'Dat is duidelijk'

Audi-baas heeft vervelend bericht richting debuut in 2026: 'Dat is duidelijk'
DPPI/BSR Agency

In 2026 gaat Audi instappen in de Formule 1. Het Duitse automerk neemt het team van Stake Sauber over en zal zowel een auto, als een motor produceren. De man die als teambaas van Audi naar voren is geschoven, Andreas Seidl, kijkt uit naar het avontuur in de Formule 1.

In gesprek met Auto, Motor und Sport geeft Seidl aan dat hij behoorlijk gefocust is op 2026. Vanaf dat jaar komen er nieuwe reglementen, wat betreft de motor en aerodynamica. Het zou goed kunnen dat de hiërarchie in het Formule 1-veld volledig op de schop gaat. Seidl geeft in ieder geval aan dat Audi op de goede weg is, maar dat andere fabrikanten wel een voorsprong zullen hebben.

"We zijn op de goede weg", begint Seidl. "In combinatie met de nieuwe regelgeving in 2026 zouden we de ideale omstandigheden moeten hebben om als fabrieksteam een goede start te maken", aldus de Duitser. "Maar we moeten realistisch zijn. Het is duidelijk dat de gevestigde fabrikanten een voorsprong hebben. Het draait niet alleen om technische details, maar ook om operationele processen", geeft Seidl aan.

Eerste coureur is binnen 

Vorige week kondigde Stake Sauber aan dat Haas-coureur Nico Hülkenberg de overstap maakt naar het team van Seidl, die eerst de leiding had over McLaren. De Duitser maakt in 2025 al de overstap, met het oog op het Audi-project in 2026. Seidl kent Hülkenberg goed, doordat ze al eerder succesvol hebben samengewerkt in het WEC. Daarnaast is het PR-technisch een goede zet van Audi om een Duitse coureur in een Duitse auto te zetten.

Andreas Seidl was zeer te spreken over de komst van de 'Hulk'. "Het is duidelijk dat het, gezien het huidige prestatieniveau, absoluut belangrijk is dat we over de best mogelijke rijderscombinatie beschikken. Daarom is Nico een topkeuze", zei Seidl. "Er is geen twijfel dat hij snel is. Met zijn ervaring, teamgeest en groot technisch inzicht brengt hij precies wat we nodig hebben", laat de Duitse teambaas weten.

Ferrari-coureur Carlos Sainz is de andere droomkandidaat van Audi. De Spanjaard, die zijn laatste seizoen voor de Scuderia rijdt, staat er goed op bij Audi door de connecties van zijn vader bij het Duitse merk. Seidl zou Sainz een megacontract hebben aangeboden, maar de Spanjaard wacht nog even af. Eerder werd Sainz al gelinkt aan Red Bull en Mercedes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties