F1 Nieuws

BREAKING: Grand Prix Abu Dhabi 2023 mogelijk geannuleerd

BREAKING: Grand Prix Abu Dhabi 2023 mogelijk geannuleerd
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

BREAKING: Grand Prix Abu Dhabi 2023 mogelijk geannuleerd

BREAKING: Grand Prix Abu Dhabi 2023 mogelijk geannuleerd
Red Bull Content Pool

De kans is aanwezig dat het Formule 1-circus aankomend weekend al de één-na-laatste race van het jaar rijdt, tijdens de Grand Prix van Brazilië. Normaliter zouden er nog twee races volgen, maar de F1 denkt er serieus over na om de laatste GP van het jaar te annuleren.

De Grand Prix van Abu Dhabi staat namelijk op het punt van annulering, door de huidige spanningen in het Midden-Oosten. Op dit moment is er een oorlog gaande tussen meerdere landen in dat deel van de wereld en de veiligheid van de coureurs en supporters zou misschien niet gewaarborgd kunnen worden.

Volgens Formu1a.uno, een zéér betrouwbare Italiaanse Formule 1-site, gaat de Formule 1 vandaag een beslissing nemen over het doorgaan van de race in Abu Dhabi. Door de recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten vindt de sport het onverantwoord om te gaan racen in de Verenigde Arabische Emiraten en kan het goed zijn dat de Grand Prix van Las Vegas de laatste race van het seizoen gaat worden.

Saoedi-Arabië als voorbeeld

De Formule 1 wil een situatie als in Saoedi-Arabië 2022 voorkomen. Tijdens dat raceweekend werd een nabijgelegen olieraffinaderij van Aramco geraakt door een raket vanuit Jemenitische rebellen, die in oorlog waren met Saoedi-Arabië. Na spoedoverleg werd destijds besloten om de race toch door te laten gaan, maar dit kwam de F1 op veel kritiek te staan.

Nu er grote spanningen zijn in het Midden-Oosten, waarbij meerdere landen met elkaar in oorlog zijn, zou een evenement als de Formule 1 voor gevaar kunnen zorgen voor de vele mensen die naar het raceweekend afreizen. Zowel voor de veiligheid van de teams, de medewerkers op en rondom het circuit en de fans zou een totale annulering verstandig zijn, meent de FIA en de FOM.

Teams al op de hoogte gebracht

De Italiaanse site heeft deze informatie doorgekregen omdat de teams afgelopen weekend al op de hoogte zijn gebracht van het overleg binnen de Formule 1. Voor dit weekend moeten de teams een uitspraak horen, vanwege logistieke redenen. De kans is dan ook groot dat de GP van Abu Dhabi geen doorgang kan vinden in 2023.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties