F1 Nieuws

Carlos Sainz geeft zijn mening over vervanger bij Ferrari: 'In mijn optiek...'

Carlos Sainz geeft zijn mening over vervanger bij Ferrari: 'In mijn optiek...'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Carlos Sainz geeft zijn mening over vervanger bij Ferrari: 'In mijn optiek...'

Carlos Sainz geeft zijn mening over vervanger bij Ferrari: 'In mijn optiek...'
Ferrari F1 Media

Carlos Sainz keert terug bij Ferrari in Australië na goede prestaties van Oliver Bearman in Saoedi-Arabië. De Spanjaard werd in Jeddah geopereerd aan een blindedarmontsteking, waardoor de reservecoureur van Ferrari zijn opwachting mocht maken op het Jeddah Corniche Circuit.

Carlos Sainz prees de prestatie van Oliver Bearman tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië aan het begin van deze maand, nadat hij samen met zijn Ferrari-engineers had gekeken terwijl hij herstelde van zijn blindedarmoperatie. Bearman had slechts één vrije trainingssessie om zich voor te bereiden als vervanger van de Spanjaard en bijna wist hij Lewis Hamilton uit Q2 te stoten. Daarna onderstreepte hij zijn talent met een sterk Grand Prix-optreden, waarbij hij als zevende eindigde.

Bearman eindigde vóór landgenoten Hamilton en Lando Norris en lijkt zo zijn plek voor een fulltime F1-ticket in 2025 te verzekeren. Volgens Helmut Marko heeft Ferrari zelfs een fout gemaakt door zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton aan te nemen voor de vervanging van Sainz. De Oostenrijker suggereert dat Ferrari misschien wel had moeten vertrouwen op de jongeling.

"Natuurlijk is het geen prettig gevoel om niet te kunnen racen, vooral na zo’n sterke seizoensstart", aldus Sainz tegenover de media in Australië. "Zien hoe competitief de auto wederom was in Jeddah en beseffen dat er veel punten verloren zijn gegaan door de operatie", zo zei een teleurgestelde Sainz.

"Het is natuurlijk niet ideaal dat je 14 dagen niet kan trainen én ook niet naar de simulator kan. Dat is niet de voorbereiding waar je op hoopt. Samen met mijn ingenieurs bekeek ik de race en in mijn optiek heeft Ollie [bijnaam Bearman, red.] het geweldig gedaan. Hij heeft een goede en solide prestatie geleverd."

Leclerc: Bearman en F1, kwestie van tijd 

Na het winnen van de non-Red Bull trofee tijden de seizoensopening van de Grand Prix in Bahrein dit jaar, betekende de afwezigheid van Sainz dat Charles Leclerc daar de vruchten van kon plukken in Saoedi-Arabië. Hij lag comfortabel voor op nummer vier Oscar Piastri, die een compacte groep tot aan Hamilton (plek negen) aanvoerde.

Leclerc, die in Jeddah als derde over de streep kwam, zei na de race het volgende over tijdelijke teamgenoot Bearman: "Hij heeft indruk op me gemaakt omdat hij geen VT1 en VT1 heeft gereden en pas in VT3 arriveerde. Wat het meeste indruk heeft gemaakt, zijn de eerste drie ronden in VT3 waar hij met Lewis en George samen reed; meteen was hij erg, erg snel."

"Hij toont aan een buitengewoon talent te zijn – ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij naar de F1 gaat. Mijn mening is dat het niet onderschat mag worden hoe goed het team gepresteerd heeft in een situatie als deze. De simulator is tegenwoordig zó goed en realistisch. Natuurlijk heeft hij ook alle testen gedaan in Maranello en Fiorano, dan zie je vrijwel direct dat hij verder is dan ik was op die leeftijd", aldus een complimenteuze Leclerc.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties