F1 Nieuws

Carlos Sainz werd overvallen door Lewis Hamilton en Ferrari: 'Zat mij niet lekker'

Carlos Sainz werd overvallen door Lewis Hamilton en Ferrari: 'Zat mij niet lekker'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Carlos Sainz werd overvallen door Lewis Hamilton en Ferrari: 'Zat mij niet lekker'

Carlos Sainz werd overvallen door Lewis Hamilton en Ferrari: 'Zat mij niet lekker'
HOCH ZWEI/BSR Agency

Carlos Sainz heeft het lastig gehad met het feit dat Ferrari vóór de start van het 2024-seizoen al besloot om niet langer door met hem te gaan. Vanaf het volgende Formule 1-jaar zal Lewis Hamilton plaatsnemen in de rode bolide, waar de zevenvoudig wereldkampioen Sainz zal vervangen als teamgenoot van Charles Leclerc. Toen Sainz dat te horen kreeg, werd hij compleet overvallen.

Het was voor Sainz een doodnormale voorbereiding op het aankomende F1-seizoen, totdat hij door Ferrari gebeld werd met het nieuws dat hij vanaf 2025 geen onderdeel meer zou uitmaken van het Italiaanse team. Teambaas Fred Vasseur en voorzitter John Elkann hadden besloten om Lewis Hamilton te strikken voor twee seizoenen, waardoor Sainz op zoek moet gaan naar een nieuwe werkgever.

In gesprek met El Hormiguero laat de Spanjaard nu weten dat hij het daar lastig mee heeft gehad. Sainz zit helemaal op zijn plek bij Ferrari en om dan te horen moeten krijgen dat zij niet met hem doorwillen, was een flinke deuk in zijn zelfvertrouwen. De drievoudig Grand Prix-winnaar werd dan ook echt overvallen door het nieuws, aangezien hij al jaren goed presteerde bij Ferrari en er geen aanleiding leek om hem te vervangen.

"Nou, je het viel duidelijk niet goed bij mij", reageert Sainz op de vraag hoe hij met het bericht omging. "Niemand vindt het leuk om te horen dat iemand niet met hem verder wil. Niemand vindt het leuk om ontslagen te worden, toch? Nou, ik kreeg het te horen in februari, bij wijze van spreken, en het zat me niet lekker."

"Het was duidelijk dat ik het al jaren erg goed deed bij Ferrari. Ik begon het jaar erg goed, begon het jaar winnend. Maar als een zevenvoudig wereldkampioen genaamd Lewis Hamilton naar Ferrari wil komen en ze maken ruimte voor hem, dan kun je daar niet veel aan doen. Ik bekijk het filosofisch en probeer het zo goed mogelijk te accepteren."

Sainz ziet kansen

Waar de Spanjaard aan het begin van het jaar nog in zak en as zat door dit nieuws, heeft hij zich er inmiddels overheen gezet. Sainz ziet ook kansen door dit 'ontslag', aangezien hij nu een ander team kan gaan werken aan zijn grote droom: wereldkampioen worden.

"Ik zie het ook als een toekomstige kans. Andere kansen zullen komen, andere momenten zullen zich voordoen. Ik wil nog steeds wereldkampioen worden, ik wil nog steeds races winnen en ik ga ervoor", aldus Sainz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties