F1 Nieuws

Charles Leclerc volgt Max Verstappen met megadeal bij Ferrari: 'Beste moet nog komen'

Charles Leclerc volgt Max Verstappen met megadeal bij Ferrari: 'Beste moet nog komen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Charles Leclerc volgt Max Verstappen met megadeal bij Ferrari: 'Beste moet nog komen'

Charles Leclerc volgt Max Verstappen met megadeal bij Ferrari: 'Beste moet nog komen'
Red Bull Content Pool

Na Max Verstappen heeft ook Charles Leclerc een enorm contract ondertekend in de Formule 1. Verstappen was de eerste coureur die een verbintenis ondertekende voor vele jaren, met daarbij een enorm salaris, maar inmiddels heeft ook Charles Leclerc dat gedaan.

De Monegask heeft een akkoord bereikt met Ferrari, waardoor hij de komende jaren vast zal liggen bij het team uit Maranello. Leclerc zal ten minste tot en met 2029 te zien zijn in het rood van Ferrari en ook hij krijgt daar een flink bedrag voor. Volgens insiders zal het salaris aan het begin van zijn nieuwe contractperiode op 30 miljoen euro liggen, wat oploopt tot 50 miljoen euro per seizoen.

Op de website van Ferrari laat Leclerc weten verheugd te zijn met het feit dat hij nog minimaal zes seizoenen bij het Italiaanse team zal rijden. Volgens de vijfvoudig GP-winnaar zullen er in deze periode meer successen behaald worden dan in het verleden is gebeurd.

"Mijn droom blijft om de titel te winnen met Ferrari en ik weet zeker dat we in de jaren die ons samen te wachten staan veel voldoening kunnen halen en de fans iets kunnen geven om ons over te verheugen. Concurreren voor dit team is al mijn droom sinds ik drie jaar oud was", begint Leclerc.

"Dit team is mijn tweede familie, sinds ik in 2016 ben toegetreden tot de Ferrari Driver Academy. Samen hebben we de afgelopen vijf jaar tegenslagen overwonnen en onvergetelijke pagina's geschreven. Ik geloof echter dat het beste nog moet komen."

Fred Vasseur in zijn nopjes

Niet alleen Charles Leclerc is blij dat hij de komende jaren bij Ferrari zal blijven rijden, ook vanuit het Italiaanse team is er verheugd gereageerd op dit nieuws. Teambaas Fred Vasseur geeft aan dat hij zeker weet dat Ferrari en Leclerc elkaar kunnen helpen in hun gezamenlijke zoektocht naar prijzen.

"We kennen hem van zijn onophoudelijke drang om zichzelf tot het uiterste te drijven en we waarderen zijn buitengewone capaciteiten als het gaat om vechten en inhalen in een race. We zijn vastbesloten om Charles een winnende auto te geven en ik weet dat zijn vastberadenheid en betrokkenheid elementen zijn die het verschil kunnen maken bij het bereiken van onze doelen."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties