F1 Nieuws

Christian Horner baalt na GP China: 'Dat had niet slechter uit kunnen pakken voor ons'

Christian Horner baalt na GP China: 'Dat had niet slechter uit kunnen pakken voor ons'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner baalt na GP China: 'Dat had niet slechter uit kunnen pakken voor ons'

Christian Horner baalt na GP China: 'Dat had niet slechter uit kunnen pakken voor ons'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-baas Christian Horner baalt van het feit dat zijn team geen één-twee heeft gescoord in China. Het Oostenrijkse team was in 2024 tot nu toe elke race op de eerste en tweede plaats geëindigd, als beide coureurs de Grand Prix ook daadwerkelijk vol maakte. Alleen in Australië lukte dat niet, door een uitvalbeurt van Max Verstappen.

In Melbourne moest Verstappen na drie rondes het strijdtoneel al verlaten, waarna Sergio Pérez ook nog eens schade opliep na zijn inhaalactie op Fernando Alonso, wat een goed resultaat voor Red Bull onmogelijk maakte. Maar naast de GP 'down under' was het team ieder weekend in topvorm. In Bahrein, Saoedi-Arabië en Japan wist Max Verstappen als eerste over de streep te komen, met teamgenoot Sergio Pérez achter hem.

Horner had gehoopt dat dit ook in China het geval zou zijn, maar helaas lukte het Pérez niet om de tweede plaats veilig te stellen, achter het dominante optreden van Verstappen. De Mexicaan kwam uiteindelijk als derde over de streep en zorgde er op die manier voor dat de Chinese GP de eerste race werd dat Red Bull geen één-twee scoorde, maar wel met beide auto's de finish haalde.

Horner baalt voor Pérez

Na de race in China laat Horner weten dat hij baalt dat Red Bull niet het optimale resultaat heeft behaald. De Brit is van mening dat Sergio Pérez vooral veel pech heeft gehad met de timing van de safety car, aangezien hij hiermee twee plaatsen heeft verloren, waarvan hij er maar één goed wist te maken. Tegenover Sky Sports laat Horner weten dat deze safety car niet op een slechter moment kon komen voor Checo.

"We gingen de race in met een redelijk agressieve tweestops-strategie. De timing van de safety car had waarschijnlijk niet slechter uit kunnen pakken voor ons. Vooral voor Checo, want we moesten opnieuw stoppen om op dezelfde strategie te komen met de Ferrari en de McLaren achter hem, tot aan het einde van de race", begint Horner in Shanghai.

"Hierdoor kwam Checo achter Lando [Norris, red.] en Charles [Leclerc, red.] op de baan terecht en dat kostte hem behoorlijk wat tijd. Het duurde wat langer om Charles te passeren, wat waarschijnlijk nogal wat van zijn banden heeft gevergd. Dus tegen de tijd dat hij Charles voorbij was, waren zijn banden waarschijnlijk niet in de beste staat om op Lando, die een geweldig tempo had, te jagen. Maar desondanks heeft Checo weer een heel sterk weekend achter de rug met een dubbel podium", aldus de Red Bull-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties