F1 Nieuws

Christian Horner en Max Verstappen kijken naar elkaar: 'Dat is de reden'

Christian Horner en Max Verstappen kijken naar elkaar: 'Dat is de reden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner en Max Verstappen kijken naar elkaar: 'Dat is de reden'

Christian Horner en Max Verstappen kijken naar elkaar: 'Dat is de reden'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing is sinds de zomerstop van vorig seizoen dominant in de Formule 1. Van de laatste 30 races heeft het Oostenrijkse team er 27 gewonnen, waarvan Max Verstappen er 25 op zijn naam geschreven heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Christian Horner zijn stercoureur aanwijst als reden voor de opmars van het team.

Verstappen kwam bij Red Bull Racing in de tijd dat het nog gebruik maakte van Renault-motoren en de auto's vaker niet dan wel over de finishlijn kwamen. Pas in 2019 werden de Franse krachtbronnen ingewisseld voor die van Honda, wat in de eerste twee jaren ook nog voor wat problemen zorgde, maar sinds de start van het 2021-seizoen is de samenwerking erg succesvol geweest.

Inmiddels is Red Bull Racing hét dominante team in de Formule 1 en dat is volgens Christian Horner te danken aan Max Verstappen. De drievoudig wereldkampioen heeft zo'n honger naar overwinningen en kampioenschappen, dat hij het hele team meekrijgt. Iedereen wordt gemotiveerd om iedere race zijn beste versie te zijn, door de wil van Verstappen.

"Hij laat niets op tafel liggen, hij wil alles. Dat drijft en motiveert het team intern. Hij is meedogenloos in zijn streven naar prestaties. Hij wil niet alleen winnen, hij wil domineren", begint Horner bij RaceFans.

"Ik denk dat je dat bij elke grote sportman ziet, hun streven naar uitmuntendheid en hun streven om hun tegenstanders niet alleen te willen verslaan, maar totaal te domineren is opnieuw een kenmerk van wat hem zo'n uitzonderlijk talent maakt."

Verstappen wijst naar het team

Waar Christian Horner van mening is dat Max Verstappen het team naar hogere hoogtes pusht, laat de Nederlander zelf weten dat Red Bull Racing hém juist helpt. De renstal uit Milton Keynes draait op dit moment zo goed en is zo stabiel dat het voor hem ook makkelijker wordt om resultaten te behalen.

"Van het chassis tot aan de motor, alles werkt op dit moment zo goed samen dat ik denk dat er minder fouten worden gemaakt. De communicatie tussen iedereen is de laatste jaren altijd goed geweest. Ik denk dat dat zeker helpt, en dan denk ik dat de algemene prestaties van de auto gewoon echt verbeterd zijn. En natuurlijk denk ik dat veel gezichten in het team al heel lang heel vertrouwd zijn. Dus de stabiliteit in het team is ook belangrijk geweest", aldus de drievoudig wereldkampioen.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties