F1 Nieuws

Sky Sports-verslaggever ziet bezorgde Hamilton om 2024 Red Bull-bolide

Sky Sports-verslaggever ziet bezorgde Hamilton om 2024 Red Bull-bolide
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-verslaggever ziet bezorgde Hamilton om 2024 Red Bull-bolide

Sky Sports-verslaggever ziet bezorgde Hamilton om 2024 Red Bull-bolide
Red Bull Content Pool

Volgens Craig Slater, verslaggever van Sky Sports F1, maakt Lewis Hamilton zich zorgen over de dominantie van Red Bull Racing in 2024. Het team van Max Verstappen heeft zich al vroeg kunnen richting op de auto van volgend seizoen en dat kan weleens grote gevolgen gaan hebben.

In 2021 vochten Red Bull Racing en Mercedes een intense titelstrijd uit, waarbij er tot en met het einde van het seizoen ontwikkeld werd. Men dacht dat Red Bull in 2022 terug zou vallen, omdat het zo lang door bleef ontwikkelen op de oude auto, maar niks was minder waar. Ook in 2022 deed Red Bull volop mee voor de overwinningen.

Het Oostenrijkse team werd zelfs dominant na de zomerstop en kon zich vanaf dat moment al gaan richten op 2023, wat slecht nieuws was voor de concurrenten. Zij hadden daardoor een flinke achterstand op Red Bull aan het begin van dit jaar en dat heeft er weer voor gezorgd dat Adrian Newey en zijn team al op tijd de focus hebben gelegd op volgend jaar.

Hamilton maakt zich zorgen

Dit baart Lewis Hamilton zorgen, meent Craig Slater. In de Sky Sports F1 Podcast laat de Brit weten dat Hamilton in zijn hoofd al helemaal niet meer bezig is met het 2023-seizoen. Natuurlijk wil de zevenvoudig wereldkampioen nog mooie resultaten neerzetten, maar hij focust zich vooral op volgend seizoen, waar hij weer mee wil strijden om de titel.

Maar Slater denkt dat Hamilton daarin alweer het gevoel heeft dat hij teleurgesteld gaat worden en Red Bull wederom dominant gaat zijn.

"Ik denk dat het volgende seizoen in zekere zin al wordt betwist,Zeker in Lewis Hamiltons hoofd, zo lijkt het mij, is zijn hoofd vol van waar de auto van volgend jaar is en hoeveel de huidige updates bij gaan dragen aan de 2024-auto. Hij is duidelijk bezorgd over hoe vroeg Red Bull is begonnen met de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar en alles dus weer onder controle lijkt te hebben", aldus de Sky-verslaggever.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties