F1 Nieuws

Christian Horner geeft Verstappen en Pérez boodschap mee in Azerbeidzjan

Christian Horner geeft Verstappen en Pérez boodschap mee in Azerbeidzjan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner geeft Verstappen en Pérez boodschap mee in Azerbeidzjan

Christian Horner geeft Verstappen en Pérez boodschap mee in Azerbeidzjan
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Sergio Pérez kwamen elkaar in Australië niet tegen in de race, door een fout van de Mexicaan in de kwalificatie, waardoor hij als laatste moest starten. De kans dat ze wél tegen elkaar moeten racen in Azerbeidzjan is een stuk groter.

En dus staat er ook gelijk meer spanning op deze race. Verstappen en Pérez vechten op dit moment samen het kampioenschap uit, omdat geen enkel team in de buurt kan komen van Red Bull Racing - behalve Ferrari in de kwalificatie.

Hierdoor komt er ook meer druk op de schouders van Christian Horner, die moet zorgen dat de sfeer binnen het team goed blijft. De Brit liet eerder dit weekend al weten dat Daniel Ricciardo daar ook een belangrijke rol in speelt.

"De prioriteit is om zo veel mogelijk punten te scoren als je kan en vooral in het nog altijd vroege stadium van het kampioenschap is het belangrijk om geen punten weg te gooien", begint Horner tegenover Sky Sports F1.

Coureurs vrij om te racen

Dat Verstappen en Pérez dus moeten zorgen dat ze goede punten scoren in Baku is logisch, maar volgens Horner betekent dit niet dat ze niet met elkaar mogen racen. Het Red Bull-rijdersduo mag met elkaar vechten, zolang het maar respectvol gaat.

"Het wordt een taak om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk punten scoren. De coureurs zijn, uiteraard, vrij om te racen, zolang het op een nette manier gebeurt. Ze respecteren elkaar en natuurlijk ook het team, want er hangt voor ons veel vanaf", gaat Horner verder.

Opmerking Horner over Sprint in Baku

Na de Grand Prix van Australië keek Christian Horner vooruit op het raceweekend in Azerbeidzjan, waar er een Sprint plaats zal vinden op zaterdagmiddag. De Brit liet toen weten dat dit een belachelijk idee was, maar daar komt hij nu op terug. Horner moest hier ook wel gas terug nemen, omdat hij zelf akkoord heeft gegeven voor de Sprint én de shootout!

"Ik denk dat mijn commentaar een beetje uit zijn verband is gerukt, want wat ik zei, is dat het volkomen idioot is om hier een sprintrace te rijden op dit circuit, waarschijnlijk een van de gevaarlijkste op de kalender vanuit het oogpunt van een team, omdat het gevaar en de mogelijke schade immens is."

"Maar vanuit het oogpunt van de fans, en vanuit het oogpunt van actie wordt het hier het hele weekend keihard racen. Dus ik denk dat er genoeg actie zal zijn, en het gaat erom dat je je er zo naadloos mogelijk doorheen navigeert", aldus de Red Bull-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties