F1 Nieuws

Christian Horner neemt Toto Wolff op de hak: 'Hij deed mee'

Christian Horner neemt Toto Wolff op de hak: 'Hij deed mee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner neemt Toto Wolff op de hak: 'Hij deed mee'

Christian Horner neemt Toto Wolff op de hak: 'Hij deed mee'
Red Bull Content Pool

Christian Horner is een man van vele kwaliteiten, maar de Brit is misschien wel het beste in het opnaaien van Toto Wolff. In 2021, het jaar dat Red Bull Racing en Mercedes een verhitte strijd voerden op het circuit, liet Horner al weten dat hij geniet van zijn rivaliteit met Wolff.

De baas van Red Bull haalt voldoening uit het plagen van zijn concullega. 'Hoe bozer, hoe beter', liet Horner weten in gesprek met Channel 4. Overigens geldt dat ook voor Wolff, die onlangs weer een grap maakte over Horner, waarbij hij aangaf dat hij hoopt dat de Brit eerder vandaag dan morgen uit de Formule 1 vertrekt.

Door deze opmerking van Wolff voelde Horner zich weer genoodzaakt om te reageren en dat deed hij in gesprek met Financial Times. De Red Bull-baas werd gevraagd of hij zichzelf ooit in de Formule 1 zag rijden en aan het einde van dat gesprek werd Wolff weer aangepakt.

"Absoluut niet", begint Horner op de vraag of hij goed genoeg was voor de Formule 1. "Ik bereikte de Formule 2, maar kwam er toen achter wat er nodig is om auto's te besturen die alsmaar krachtiger worden. Je realiseert je wat het risico is en om je hoofd en je hart los te koppelen van elkaar, is soms erg lastig."

"Ik realiseerde mij dat het talent dat ik had nogal bescheiden was en ik was niet bereid om de risico's te nemen. Er was een soort zelfbehoud wat er bij mij was ingebouwd en ik dacht mij mezelf: 'Dit is gewoon gekkigheid'. Als er een vangrail is, kan je écht gewond raken. Dus ik wist op een gegeven moment dat het tijd was om te stoppen en als ik het niveau van de gasten van vandaag zie, is dat echt krankzinnig", aldus Horner.

'Wolff deed mee'

Als Christian Horner dan aan het feit wordt herinnerd dat zijn grote rivaal Toto Wolff zelf ook actief is geweest in de autosport en daarom, net als hijzelf, ook goed om kan gaan met zijn coureurs. Maar daarop kan Horner het niet laten om daar even een opmerking over te maken. "Nou ja, het is duidelijk dat ik racete en Toto deed alleen mee", zo lacht de Brit. "Natuurlijk geeft het je een beeld van hoe de emoties van een coureur werken en waar ze mee moeten dealen", zo sluit hij af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties