F1 Nieuws

Christian Horner noemt de grootste concurrent van Red Bull voor GP Monaco

Christian Horner noemt de grootste concurrent van Red Bull voor GP Monaco
BSR Agency
F1 Nieuws

Christian Horner noemt de grootste concurrent van Red Bull voor GP Monaco

Christian Horner noemt de grootste concurrent van Red Bull voor GP Monaco
BSR Agency

Mclaren zit qua snelheid op het niveau van Red Bull en misschien is het Britse team inmiddels zelfs beter. Dat concludeert Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Engelsman vreest dat zijn team aankomend weekend in Monaco een lastige race gaat krijgen.

Max Verstappen kon bij wijze van spreken in zijn achteruit nog een Grand Prix winnen in 2023. Maar dit seizoen is die situatie veranderd. Mclaren en Ferrari liggen op de loer. In Melbourne pakte de Scuderia een één-twee (mede door een DNF van Verstappen) en in Miami pakte Norris de overwinning nadat hij meer dan zeven seconden was weggereden van de Nederlander.

Ook in Imola verliep de race alles niet van een leien dakje voor Verstappen. In de vrije trainingen klaagde hij over balans en schoot hij constant rechtdoor, terwijl hij de race met hakken over de sloot wist te winnen, op 0.725 seconden van Norris. Alle reden voor Red Bull en Horner om zich zorgen te maken.

Horner op zijn hoede voor Mclaren 

Teambaas Christian Horner denkt dat Mclaren het dichtst bij de Red Bull zal zitten in Monaco. De Brit zegt dat de auto's van beide teams, veel weg hebben van elkaar. "In de voorbije races is McLaren onze grootste uitdager geweest, ze hebben hun auto absoluut sneller gemaakt. De filosofie van hen lijkt erg veel op die van ons", laat Horner weten tegenover Motorsport.com. "Ze hebben absoluut een stap gezet en we verwachten dat ze vanaf nu competitief zijn op ieder circuit", aldus de teambaas van Red Bull.

Ondanks de winst in Monaco de afgelopen drie seizoenen (twee keer Verstappen en één keer Pérez), gelooft Horner niet dat de lay-out van het circuit bij de RB20 goed ligt. "Monaco is een uniek circuit en daar draait het volledig om de kwalificatie. Je wint de race er eigenlijk op zaterdag. Het is cruciaal om daar de snelheid over één ronde én een hele scherpe voorkant van de auto te hebben. In dat opzicht denk ik dat Ferrari en McLaren ook kanshebbers zullen zijn", zei Horner voorafgaand.

Ondanks het moeizame weekend in Imola en een lastige race in het vooruitzicht in Monaco, staat Verstappen nog steeds met grote afstand bovenaan het rijdersklassement. De Nederlander bezit de eerste plek met een verschil van 48 punten van Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties