F1 Nieuws

Christian Horner over Red Bull-rel in Brazilië: 'We hebben een fout gemaakt'

Christian Horner over Red Bull-rel in Brazilië: 'We hebben een fout gemaakt'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner over Red Bull-rel in Brazilië: 'We hebben een fout gemaakt'

Christian Horner over Red Bull-rel in Brazilië: 'We hebben een fout gemaakt'
Red Bull Content Pool

In een interview met Formula1.com heeft Red Bull-teambaas Christian Horner gesproken over de rel tussen Max Verstappen en Sergio Pérez in Brazilië van afgelopen seizoen. Horner geeft aan dat er als team zijnde fouten zijn gemaakt voorafgaand aan de race.

Tijdens de Braziliaanse GP reden Verstappen en Pérez op de zesde en zevende stek. Na een call van het team liet Pérez zijn Nederlandse collega voorbij om Fernando Alonso (P5) en Charles Leclerc (P4) in te halen. Hier slaagde Verstappen echter niet in en Red Bull vroeg de Limburger om de zesde plek terug te geven aan zijn Mexicaanse collega. Dit besloot Verstappen niet te doen, wat tot grote ergernis bij Pérez en fans online zorgde.

De Telegraaf-journalist Erik van Haren wist echter direct na het incident te melden dat Verstappen zo zijn redenen had om Pérez niet voorbij te laten. Volgens Van Haren zou Verstappen zijn collega namelijk niet voorbij hebben gelaten vanwege een incident tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco eerder in het seizoen. Daar zou Pérez namelijk met opzet zijn gecrasht om vóór Verstappen te beginnen tijdens de race. Hard bewijs voor de actie van Pérez is er nooit geweest.

Oorzaak van het incident

Gevraagd naar het incident laat Horner optekenen dat een communicatieprobleem ten grondslag lag aan de rel in Brazilië. "We hadden nooit gedacht om de zesde en zevende plek te strijden als team", begint Horner. "We hadden het scenario niet besproken en daar hebben we een fout gemaakt. Alle scenario's hadden besproken moeten zijn voorafgaand aan de race, of in ieder geval zo goed als mogelijk. Het was een minder moment voor ons, maar het was gelukkig snel opgelost. De relatie tussen de twee rijders is dan ook in orde", besluit Horner.

Dat de relatie van de twee Red Bull-coureurs weer zoals vanouds is, kan niet met zekerheid gezegd worden. Tijdens een eindejaarsinterview van Viaplay liet Verstappen namelijk weten dat er een heleboel zaken achter de schermen spelen bij Red Bull waar niemand weet van heeft. Zo zou de Nederlander ieder raceweekend zijn racesetup met Pérez delen, maar hier geen waardering voor krijgen van de andere kant van de garage.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties