F1 Nieuws

Christian Horner reageert nadat Toto Wolff interesse toont in Max Verstappen

Christian Horner reageert nadat Toto Wolff interesse toont in Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner reageert nadat Toto Wolff interesse toont in Max Verstappen

Christian Horner reageert nadat Toto Wolff interesse toont in Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Door alle commotie binnen Red Bull Racing leek het er even op dat Max Verstappen het schip zou verlaten, waardoor Mercedes-baas Toto Wolff direct een poging deed om de Nederlander naar Brackley te lokken. Allereerst liet Wolff weten dat Helmut Marko - de man waar Christian Horner een intense machtsstrijd met uitvecht - welkom is bij Mercedes, waarna hij ook direct interesse toonde in Verstappen.

Na het raceweekend in Saoedi-Arabië, waar Max Verstappen zijn tweede overwinning van het seizoen wist te scoren, ging Wolff in op de mogelijke komst van Verstappen naar Mercedes. De Oostenrijker liet duidelijk merken dat hij maar wat graag samen zou willen werken met de drievoudig wereldkampioen, nu hij weet dat Lewis Hamilton vanaf 2025 naar Ferrari zal gaan.

"Ik zou hem heel graag willen hebben. Maar het is een beslissing die Max zelf moet nemen. Er is geen team op de grid dat geen handstand zou doen om hem in de auto te krijgen. Eerst moeten wij zorgen dat we meer uit onze auto halen. Dat zijn we verplicht aan George en Lewis, voordat we gaan dromen over de toekomst", aldus Wolff in Jeddah.

Horner reageert op Wolff

Uiteraard werd Christian Horner direct geconfronteerd met de uitspraken van Wolff, aangezien de Red Bull-baas in het verleden een aantal keer woorden heeft gehad met zijn conculega. De Brit laat weten dat het hem niet verbaast dat Wolff interesse heeft in zijn coureur. Maar Horner denkt dat de interesse niet wederzijds is en Max liever bij het team blijft waar hij races en kampioenschappen kan winnen.

"Ik weet zeker dat elk team in de paddock Max graag zou willen hebben, maar zoals Toto zelf al zei, de beste coureurs willen altijd in de beste auto's rijden. We zijn een team, Max behaalde vandaag zijn 56e Grand Prix-zege en zijn 100e podium in de Formule 1, allemaal behaald achter het stuur van Red Bull Racing-auto's", zei Horner tegen onder andere Motorsport Italia.

"Ik geloof dat iedereen in het team uitstekend werk levert in zijn of haar rol, dit in alle 22 verschillende afdelingen die samen Red Bull Racing vormen. Als één van deze groepen niet perfect zou zijn, zouden we geen prestaties zien zoals [zaterdag]. Als een coureur besluit om ergens anders heen te gaan... dan gaat hij ergens anders heen, maar eerlijk gezegd zie ik geen reden om dit team te verlaten. Ik denk dat er veel steun is tussen ons allemaal, we doen het geweldig en we hebben een geweldige auto."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties